12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Zsidó telepesek olajfa ültetvényeket gyújtottak fel a megszállt Ciszjordániában

Szerdán zsidó telepesek egy csoportja olajfa ültetvényeket gyújtott fel Nablusztól délre, Burin településen, a megszállt Nyugati Parton.

Ghassan Daghlas a helyi közösség tisztviselője elmondta, hogy az illegális zsidó telepesek a Yzthar nevű faluból érkeztek és megtámadták a Burin városa körüli mezőgazdasági területeket, melyeken olajfa ültetvények voltak.

A palesztin tisztviselő elmondta, hogy a zsidó telepesek az izraeli hadsereg védelme alatt érkeztek és helyi lakosokat is megtámadtak. Az izraeli katonák ráadásul a megtámadott palesztin lakosokat kezdték el ütlegelni, valamint könnygázzal fújták le őket és gumilövedékkel lőtték őket.

Ezen kívül egy másik incidensben az izraeli megszálló erők egy palesztin családot is kiköltöztettek a megszállt Kelet-Jeruzsálem As-Sawahira Al-Gharbiya kerületében és a házukat lerombolták. A cionista megszállók aznap egy másik palesztin család otthonát is lerombolták.

Az izraeli terjeszkedő politikához nyújtott nyugati támogatás sajnos nagyon felbátorította Netanjahu kormányát és egyre több háborús bűncselekményt megengednek maguknak a palesztin nép ellen.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (The Palestinian Information Center)

További híreink

Az MNB elvárja a bankoktól, ne kelljen a lakosságnak törlesztenie a felvett hiteleket év végéig

Irányi Dániel

Bélyegen Frakk, a macskák réme

Varga Lilla

Svédország: Migránsok szórakozásból köhögnek a járókelőkre

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen