14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföldTudomány

88 település már “erősen fertőzött”- Izraelben is emelkednek az esetszámok

Kína után most a korábbi “oltásbajnok” Izraelből is a koronavírussal megfertőzödöttek számának emelkedéséről adnak hírt az ügynökségek. 

A Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán azt írta, hogy a jelenlegi ütemben a fertőzési együttható már a jövő héten 1-nél nagyobb lesz, ami az új fertőzöttek számának emelkedését jelenti.

A fertőzési együttható (R) folyamatos növekedéssel lassan megközelíti az 1-et, az egészségügyi minisztérium jelenlegi adatai szerint már 0,9, ami azt jelzi, hogy lassul a járvány visszaszorulása =

gyorsul a járvány terjedése annak ellenére is, hogy Izraelben a térségben elsőként érték el a 70%-os átoltottságot

– ez azóta még tovább emelkedett.

Az R ráta január 29-től február 24-ig 0,8 alatt volt. Szerda reggel az egészségügyi minisztérium két olyan fertőzöttet talált, akik olyan új vírustörzset hordoznak, melyet még nem azonosítottak és vizsgáltak korábban a világon.

A tárca szerdai adatai szerint jelenleg a kórházakban fekvő 789 beteg közül 335-nek súlyos az állapota, 151-en lélegeztetőgép segítségére szorulnak, és 23-an műtüdővel lélegeznek.

Kedden csaknem 58 ezer teszt elvégzésével 6310 új vírushordozót azonosítottak, 10,93 százalékos pozitivitási aránnyal. Jelenleg 37 557 aktív fertőzöttet tartanak nyilván Izraelben, mellettük 15 762-en vannak házi karanténban, mert fertőzöttel érintkeztek.

A koronavírus-járvány kezdete óta 3 734 462 vírushordozót regisztráltak a hatóságok az egészségügyi minisztérium adatai szerint a mintegy 9,4 millió lakosú országban.

Izraelben jelenleg 88 település továbbra is az „erősen fertőzött” kategóriában van, 56 helység minősül közepesen, 48 pedig enyhén fertőzöttnek – a koronavírus legújabb variánsával.

Tavaly december vége óta 6 700 861, ötévesnél idősebb embert – az ország lakosságának 72,06 százalékát – oltották be legalább egyszer a Pfizer/BioNTech vakcinájával. 4 469 410-en három oltást kaptak, és 736 786-an adatták be maguknak a negyedik – azaz a második emlékeztető – oltást is.

Az egészségügyi minisztérium honlapja szerint 10 401-en haltak meg a koronavírus okozta betegségben a járvány öt hullámában 2020 februárja óta. Az elmúlt hét napban 38-an vesztették életüket, ami 60 százalékos csökkenést jelent az előző hét naphoz képest.

(MTI nyomán)

További híreink

Elfoglalta a trónt Naruhito japán császár

Szabó Norbert

“Akik már átestek a betegségen, azok is oltassák be magukat”

Irányi Dániel

Gyálon is ég a Jobbik – visszaléptek a jelöltek

szilardkrebsik

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben