1.2 C
Budapest
2021. március 6., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

“A beoltott emberek is terjeszthetik a koronavírust” – állítja a brit tisztifőorvos-helyettes

A koronavírus elleni vakcinákkal beoltott embereknek is be kell tartaniuk a járványügyi szabályozásokat, mivel lehetséges, hogy ők is tovább tudják adni a fertőzést másoknak – nyilatkozta Jonathan Van-Tam, az Egyesült Királyság tisztifőorvos-helyettese a Sunday Telegraphnak.

“Egyelőre nem tudni, hogy a vakcina csökkenti-e a fertőzés átadásának gyakoriságát, és ha igen, milyen mértékben”

– fogalmazott a főorvos-helyettes. A protokollnak megfelelően gyorsan hozzátette, hogy a vakcina megbízható, és természetesen biztonságos és hatásos, de ennek ellenére “további eszközökkel is törekedni kell a vírus terjedésének csökkentésére”.

“Ha az oltást követően az emberek változtatnak a viselkedésükön, akkor tovább terjeszthetik a vírust. Ezáltal megakadályozzák a számok csökkenését és veszélynek teszik ki azokat, akiknek szintén szükségük van a vakcinára, de csak később kerülnek sorra az oltási kampányban”

– érvelt az orvos.

Majd óva intette a túlzott biztonságérzettől a beoltottakat, mivel

“még sosem sikerült olyan vakcinát kifejleszteni, amely 100 százalékos hatékonyságú volt, ezért a beoltottak érdekében áll, hogy az oltás ellenére továbbra is óvatosak maradjanak”.

Fotó: Skynews

 

További híreink

Újabb segélyakció a horvátok megsegítésére

Gabay Dorka

A Hezbollah egy év alatt megduplázta precíziós rakétáinak számát

Faragó Dániel

A Facebook letiltotta Novák Előd közel 140 ezres oldalát a felhasználók hírvonaláról

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben