4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

A home office elősegíti a rasszizmus terjedését – állítja egy kutató intézet

A munkahelyi kapcsolatok kulcsszerepet jelentenek abban, hogy a “társadalmi diverzitás” fennmaradjon, és az emberek ne csak azokkal tartsanak fenn kapcsolatot, akikkel szeretnének – állítja a Woolf Intézet. Az általuk készített kutatást a BBC foglalta össze: e szerint a home office elősegítheti a “rasszizmus és előítéletek” terjedését. 

A Woolf Intézet szerint azért kell különböző etnikumokat arra kényszeríteni, hogy egy irodában dolgozzanak, mert így jó kapcsolatok alakulnak majd ki közöttük, és az “előítéletek” is megszűnnek egymás iránt.

A több mint 11 ezer ember bevonásával készélt felmérés során azonban ennek a fordítottját is sikerült bebizonyítaniuk. Az eredmények szerint ugyanis, ha az emberek home officeba dolgoznak, vagy munkanélküliek, akkor nagyobb eséllyel keresik a hozzájuk hasonlóak társaságát.

A Woolf Intézet alapítója, Ed Kessler ezt “igencsak aggályosnak” véli, mivel így a “társadalmi sokszínűség” drasztikusan lecsökkenhet. Egyszerűen fogalmazva:

Kessler szerint nem barátkozunk feketékkel és muszlimokkal, ha nem muszáj.

A tanulmány aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy Északkelet-Anglia még mindig “túl brit”, ellentétben Londonnal, ami “kellően sokszínű” ahhoz, hogy példát mutasson az egész országnak, mi is a cél, ahova el kell jutni.

Kessler rámutat, a “sokszínű társadalom” fenntartásában kiemelt szerepet kapnak a munkahelyek, ugyanis itt “különböző etnikai hátterű emberek” rá vannak kényszerítve a kapcsolattartásra és párbeszédre. Ez pedig kulcsszerepet játszik a “rasszizmus és előítéletek” elleni küzdelemben.

Fotó: Getty Images

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben