19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

A képviselők csak védettségi igazolással mehetnek be a Parlamentbe

Csak a koronavírus elleni védettségi igazolással léphetnek be hétfőtől a képviselők a Parlamentbe Horvátországban – jelentette be a zágrábi házelnök.

“Azoknak, akik nem kaptak oltást és nem rendelkeznek gyógyultsági igazolással, teszteltetniük kell magukat. Amennyiben ennek az eredménye negatív, szabad az út előttük, és részt vehetnek a vitákban. Akik elutasítják a tesztelést, videolinken keresztül kapcsolódhatnak be a parlament munkájába”

– mondta Gordan Jandroković.

November 15-től kiterjesztik a Covid-igazolványok használatát minden horvát állami és önkormányzati hivatalra, valamint az állami vagy önkormányzati fenntartású intézményekre és kereskedelmi vállalatokra, köztük az oktatási intézményekre is. Azoknak, akik nem kaptak oltást és nem estek át a fertőzésen, hetente kétszer teszteltetniük kell magukat – írja az index.

 

További híreink

Itt az idő! – Zacher szerint most kellene egy új oltási kampány

Faragó Dániel

Viccesnek érezte magát a tolvaj: “Csak autókázni akartam”

Kiss Albert

Ilyen volt a Mi Hazánk megemlékezése (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben