7.4 C
Budapest
2021. március 4., csütörtök
Magyar Jelen
Tudomány

A Kitartás eljutott a Marsra

Sikeresen landolt a Marson a NASA Perseverance (Kitartás) nevű marsjárója. A leszállási művelet nem volt egyszerű.

A Perseverance-re legalább kétéves küldetés vár, ami során a NASA reményei szerint bizonyítékot talál a marsi élet nyomaira, kőzetmintákat elemez és gyűjt majd, tovább vizsgálja az emberi marsmissziók lehetőségét.

Sőt, az emberiség története során először azt is meghallhatjuk majd a segítségével, milyen a Mars hangja, és egy drónnal az első idegen bolygón végzett repülést is végrehajtja majd.

A sikeres landolás végleges megerősítése után hosszabb ideig csak ünneplést lehetett látni a teremben, majd röviddel ezután első képek is befutottak a Kitartásról. A képen a marsjáró a Marsra vetett árnyékát lehet látni.

 

 

 

 

 

 

 

(kiemelt fotó: computerworld.hu)

További híreink

Ijesztő kísérlet lett: 5 nap egy szobában internet és elektromos eszközök nélkül

Kiss Albert

Módosítani kellett a Nemzetközi Űrállomás pályáját, hogy ne ütközzön űrszemétnek

Kiss Albert

Bronzkori tömegsírt tártak fel Tiszafüred határában

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben