35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
KiemeltSport

A Sky News riportere szerint “visszataszító”, hogy a gyerekeket beengedték az angol – magyar meccsre

Nem nyugszanak a kedélyek a szombati Anglia – Magyarország Nemzetek Ligája találkozó körül. A legmarkánsabb véleményt az esettel kapcsolatban talán a Sky Sport News riportere fogalmazta meg, aki úgy érezhette, a szélsőliberális ideológia által felruházott felsőbbrendűségénél fogva azt mondhat, amit akar. 

Elképesztően hangos volt a környezet. Minden szem az angolokra szegeződött, mikor letérdelték. Több ezer gyermek kezdett fújolni és fütyülni. Ezt nagyon, nagyon tisztán lehetett látni

szörnyülködött Rob Dorsett. Hozzátette, nem a megszokott fújolás volt, hanem “furcsa fújolás”, magasabb hangon az átlagosnál, ami szerinte azzal magyarázható, hogy ezúttal több ezer 14 év alatti torokból jött a véleménynyilvánítás.

Kissé szemrehányón rámutat, ne várja senki az UEFA-tól, hogy ezért megbünteti a magyarokat, mivel a fújolás (még) nem minősül tiltott magatartási formának. Azt azonban kiemelte:

 De úgy gondolom, ahogyan rengetegen gondolják, azt megengedni, hogy egy “rasszizmus” miatti zártkapus mérkőzésen a stadion kétharmada tele legyen nézőkkel, az visszataszító, és nagyon rossz üzenetet közvetít.

A kedves, felvilágosult riporternek még arra is maradt energiája, hogy a magyar ifjúság sorsa miatt aggódjon.

“További aggodalomra ad okot, hogy ezek fiatalok. Ők jól láthatóan nem értékelték az angol játékosok gesztusát, sőt, nem értettek vele egyet.”

Egyébként a “függetlenobjektív” brit sajtóban elfogadott álláspont a térdelés fújolását rasszizmusnak minősíteni.

További híreink

Székelyudvarhelyi zászlóbírság: nem hagyják magukat, fellebbeznek és gyűjtést szerveznek

Varga Lilla

Obama bizalmasa, a “polgárjogi harcos” Pressman lesz Magyarország új amerikai nagykövete

Irányi Dániel

Elfogták a terézvárosi gyilkosság feltételezett elkövetőjét

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben