11.5 C
Budapest
2021. szeptember 20., hétfő
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Az idegengyűlölet miatt aggódik a román államfő

Klaus Iohannis román elnök szerint ma nagyobb a veszélye annak, hogy visszatérnek az antiszemita és idegengyűlölő magatartásformák, mint korábban, ezért arra szólította fel a hatóságokat, a civil szférát és az állampolgárokat, hogy közös erőfeszítéssel lépjenek fel ezekkel szemben. MTI összefoglaló.

 A holokauszt áldozatainak nemzetközi napján, szerdán közzétett üzenetében a román államfő felszólította a kormányt, hogy mielőbb fogadja el az antiszemitizmusellenes országos stratégiát.

Mint írta, a feledés és az érdektelenség az akkori idők tragikusságát egy olyan olvasztótégelybe veti, amely arra hivatott, hogy elhomályosítsa az áldozatok szenvedéseit, csökkentse a gyilkosok felelősségét és relativizálja az áldozatok kálváriáját.

Florin Citu román miniszterelnök egy közösségi oldalon tett bejegyzésben arról biztosította a közvéleményt, hogy Románia határozottan támogatja a diszkrimináció, a gyűlöletbeszéd és az antiszemitizmus visszaszorítását.

Természetesen arról egyikük sem írt, hogy a magyargyűlöletet is vissza kell-e szorítani.

 

További híreink

Bepanaszolták az AUR-t magyarellenessége miatt

Varga Lilla

Csodaszép Turul-szobrot avattak a délvidéki Bácskertesen

Varga Lilla

Trianon-emlékművet avattak az erdélyi Kézdiszárazpatakon

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen