14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
Gazdaság

Az újraegyesítés óta nem mutatott ilyen alacsony értékeket a német ipar

A német feldolgozóipari megrendelések drasztikusan zuhantak a koronavírus-járvány következményében, az ágazati rendelésállomány a vártnál jóval nagyobb mértékben esett tavasszal. A vezetőség további csökkenésekre számít az elkövetkezendő hónapokban is.

A feldolgozóipari vállalatok körében végzett felmérés szerint a cégek továbbra is pesszimisták. A termelési várakozásik indexe -20,4 pontot mutatott, ami jelentős javulás az áprilisi -51 pont után, de továbbra is érdemi zsugorodást jelez. A németek az újraegyesítés óta nem láttak olyan alacsony értéket, mint idén áprilisban.

Az elemzők arra figyelmeztetnek, hogy bár már láthatóak a kilábalás jelei, még továbbra is gyenge ipari adatok érkezhetnek Németországból a következő időszakban.

A járműipari index pozitív tartományba került, ami jó hír lehetne, azonban nem meglepő annak tükrében, hogy számos vállalat termelése teljesen leállt a koronavírus-járvány időszakában, így a termelésnövekedés önmagában nem jelent óriási eredményt a szektorban.

(Portfolio.hu nyomán – Fotó: Shutterstock)

További híreink

A háború miatt a nyári gumik is drágábbak lesznek

Faragó Dániel

A szankciók működnek: Ursula szerint minden EU-tagállamnak vissza kell fognia a gázfogyasztását

Faragó Dániel

A vallomás szerint 12 millió forint kenőpénzt vett át egy kávézóban Horváth Csaba

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben