17.5 C
Budapest
2021. szeptember 27., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Biden még mindig Oroszországot fenyegeti Kína helyett

A NATO nem keresi a szembenállást Oroszországgal, de válaszlépéseket fog tenni, ha Moszkva folytatja ártalmas tevékenységét – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök Brüsszelben a 888 értesülései szerint.

Az amerikai elnök Kamala Harris Joe Biden szerint Oroszország és Kína “éket próbál verni a transzatlanti szolidaritás működésébe”.

A demokratákra jellemző szűklátókörűség és régi, oroszfóbiás beidegződéséről tanúbizonyságot téve az elnök még mindig úgy csinál, mintha nem a folyamatosan terjeszkedő, és gazdaságilag gyarmatosító Kommunista Kína jelentené a legnagyobb veszélyt a világra, hanem Oroszország. Mondjuk, Biden és fia ügyleteire nézve valóban veszteségesebb lenne egy Kínával való szembekerülés.

A NATO tagállamai

egyetértettek abban, hogy fontos a demokratikus értékek megújítása és az ellenállóképesség megerősítése.

A demokrácia még mindig érvényesülhet a jelen kihívásaival szemben – emelte ki Biden, kinek pártja már tavaly novemberben megmutatta, hogyan is néz ki a gyakorlatban a “demokrácia érvényesülése”.

Ezzel szemben Putyin szeretné, ha közvetlen párbeszéd alakulna ki az Egyesült Államokkal és kijelentette,

a vörös vonal átlépésének tekintené Ukrajna felvételét a NATO-ba.

Kína nem ellenség?

Jens Stoltenberg főtitkár a NATO tagállamok vezetőinek csúcstalálkozóján határozottan kijelentette, a koronavírusjárvány egyik legnagyobb haszonélvezője, Kína, nem ellensége a Nyugatnak. Azt viszont – kénytelen-kelletlen – elismerte, a kommunista ország felemelkedése “kihívást jelent” a biztonságunkra. Az már persze más kérdés, hogyha a pénzéhes világcégek nem szervezték volna ki a termelést az ázsiai országokba, hanem tisztességesen megfizették volna az anyaország dolgozóit, akkor most nem tartanánk itt.

A hagyományosan Oroszország ellensúlyozására fókuszáló NATO most először adott ki olyan közleményt, amelyben a tagállamok kijelentik, hogy reagálniuk kell Peking növekvő erejére. Jelentsen ez bármit is.

Fotó: haramjedder.blogspot.com

További híreink

Miután hazatért, letartóztatták az orosz ellenzéki politikust

Irányi Dániel

Bujkálni kényszerül egy holland tanár az iszlamista terrort kifigurázó karikatúra miatt

Faragó Dániel

Kivégzett egy öt éves kisfiút a fekete férfi, a mainstream média hallgat

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen