35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Bocsánatért esedezik az alelnök, amiért Izrael kritikájára bólogatott

Menti a menthetőt Kamala Harris hivatala, miután az amerikai alelnök rosszkor bólintott rossz helyen. A politikus stábja egymás után vette fel a kapcsolatot mind a demokrata, mind a republikánus Izrael-barát csoportokkal és vezetőkkel, hogy tisztázza: Harris Izrael-barátsága töretlen – írta meg az Index.

Manapság már meg se kell szólalnunk ahhoz, hogy a “nem létező zsidó Iobbi” össztüzet zúdítson ránk. Ebből kapott egy kis ízelítőt Kamala Harris amerikai alelnök, mikor a virginiai egyetemen egy hallgató fejtette ki véleményét. A fiatal lány arról beszélt:

bántja, hogy Washington anyagilag támogatja a zsidó államot, miközben általa kilakoltatás és népirtás zajlik.

Harris megértően bólogatott, és csendben végighallgatta a hallgató panaszait. Demokrata és Republikánus zsidó csoportok ennek hatására egyként ugrottak neki az alelnöknek, arról siránkozva, hogy miért nem fojtotta a szót a lányba, és magyarázta el neki, hogy nincs semmilyen népírtás a “Közel-Kelet egyetlen demokráciájában”.

Az alelnök egyébként meg se próbált válaszolni a kérdésre, mindössze annyit mondott, hogy “ez a te igazságod, és egy demokráciában fontos a különböző vélemények meghallgatása”.

A kioktatás elmaradása természetesen nem maradt szó nélkül Izraelben sem. A Jerusalem Post és a Times of Isreal is címlapon hozták az esetet, kihangsúlyozva, hogy Harris nem utasította vissza a fiatal hallgató által megfogalmazott bírálatot.

Ezt követően indult meg a haknizás a zsidó szervezeteknél, ahol Harris csapata bocsánatért esedezve bizonygatta az elnök és alelnök Izrael-barátságát, melyről már számos alkalommal tettek tanúbizonyságot. “Kamala Harris természetesen nem ért egyet az egyetemi hallgató véleményével” – tették hozzá. A Politico értesülései szerint az Izrael-barát demokraták csoportjának elnöke már elfogadta a bocsánatkérést, a republikánus lobbisták még vonakodnak.

További híreink

Mélyrepülésben a demokraták támogatottsága

Irányi Dániel

Nagy-Brittannia: csapataink órákon belül bevetésre készen állnak, ha Oroszország megindul

Irányi Dániel

Ez a fesztivál nem csak szolgál, hanem formál is – javában épül a Magyar Sziget

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben