17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Bukarestben kinyitnak az éttermek, bárok, kávézók és a színházak is

Lazító intézkedéseket vezetnek be hétfőtől Bukarestben, miután 3 alá csökkent az elmúlt 14 nap jegyzett új koronavírusos esetek száma ezer lakosra vetítve.

A bukaresti vészhelyzeti bizottság pénteki ülése után Traian Berbeceanu prefektus közölte,

hétfőtől kinyitnak és maximum 30 százalékos kapacitással működhetnek az éttermek, bárok, kávézók, naponta 6 és 21 óra között. A testület döntése értelmében ugyanakkor a színházak, mozik és játéktermek is újrakezdhetik működésüket, kapacitásuk 30 százalékos kihasználtsága mellett.

A prefektus rámutatott, az ülés előtt érkezett egy átirat az egészségügyi minisztériumtól, amelyben a lazító intézkedések halasztását javasolták, a bizottság azonban úgy tartja “etikusnak és törvényesnek”, hogy ugyanazon mutatók és jogszabályok figyelembe vételével vezessék be a lazításokat, amelyek alapján a korlátozásokról is döntöttek – írj az Erdély.ma hírportál.

(Kép: illusztráció/pixabay)

További híreink

Parlamenti választásokat tartanak Romániában

Faragó Dániel

Az erdélyi magyar elemi iskolások ötödrésze összevont osztályokban tanul

Varga Lilla

A megszokottnál kevesebben, de újra voltak zarándokok a csíksomlyói búcsún

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen