20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Busz elé lökte az idős hölgyet – elismerte, rasszista indíttatásból

A színes bőrű Amelia Doris egy londoni Tesconál támadott meg egy hatvanas éveiben járó fehér nőt, akit a közeledő busz elé lökött. A bíróságon elismerte, rasszista indítékok vezérelték, az eset mégsem lett címlapos hír sehol. Az angol lapok közönséges hírként számolnak be róla. 

Az áldozat, Ms. Lancester elmondása szerint az elkövető, Amelia Doris már a Tescoban is vállalhatatlanul viselkedett. Sorát se várta ki, két gyermekével egyszerűen bevágott mások elé (nehogy már fehérek mögött álljon, igaz? – a szerk.). Mikor ezt az idős nő szóvá tette, Doris üvöltözni kezdett vele, ám a fizikai inzultus elmaradt.

Legalábbis Ms. Lancester ezt gondolhatta, ám a fekete nő akkor már kiszemelte magának az asszonyt. Megvárta, míg a nő elhagyja az áruházat, majd mikor leendő áldozata az út szélén állt, mögé került és a közeledő busz elé lökte. A nő egyetlen szerencséje az volt, hogy a jármű igen lassan haladt, így a sofőr még időben meg tudott állni. A tragédia ezúttal elmaradt.

A 40 éves néger nő ezt követően két gyermekével nyugodtan elsétált, mintha mi sem történt volna.

A gyerekek sem döbbentek le a kvázi gyilkossági kísérlet látványától, így nem zárható ki, hogy ez a szülők természetes viselkedésének része. Az áldozat, a 60-as éveiben járó brit nő ellenben sokkos állapotban ült a földön, miközben vérző fejét tapogatta. Több járókelő az áldozat segítségére sietett.

A támadás következtében az áldozat boka, térd és állcsont sérüléseket szenvedett, valamint az esés következtében felszakadt a fejbőre.

Az eset még 2019 májusában történt. Annak ellenére, hogy a bűncselekményről videófelvétel is készült az ügy még mindig húzódok. Mostanra Dorist bűnösnek találták testi sértés vádjában, amit ráadásul – mint azt elismerte a bíróságon – faji indíttatásból követett el, vagyis a támadás kiváltó oka az áldozat fehér bőre volt.

Viszont, mivel a busz végül nem ütötte el a nőt, ezért a bíróság felmentette a vádlottat a súlyos testi sértés vádja alól, ahogyan – érthetetlen módon – a gyilkossági kísérlet tényállását még csak nem is vizsgálták.

Ügyében várhatóan februárban születik ítélet.

Mivel azonban a fajgyűlölő támadó színes bőrű volt, míg az áldozat egy idős, fehér nő, így hiába ismerte el Doris a rasszista motivációt, a nyugati sajtóban nem érdemelt szalagcímet az indíték, a cikkben is mindössze egy félmondat erejéig tesznek róla említést, mint a világ leglényegtelenebb dolga.

De nem létezik semmiféle kettősmérce.

Fotó: Metropolitan Police

További híreink

Civil szervezet követeli Görögország megbüntetését

Irányi Dániel

A “sokszínűség” Írországban (videó)

Kemény János

A déli katona a halála után is tovább harcolt (videó)

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen