22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Chilében már öt év börtön is járhat a karantén megsértéséért

– Öt évre emelte a karanténintézkedések megsértéséért maximálisan kiszabható börtönbüntetést csütörtökön a chilei parlament.

A rekordidő alatt elfogadott törvénymódosítás értelmében a legnagyobb büntetési tétel azokra szabható ki, akik úgy szegik meg a karantént, hogy tudatában vannak annak, hogy fertőző betegek. Az új törvény azonban ennek hiányában is 3 év börtönnel fenyegeti azt, aki nem tartja be az előírt korlátozásokat.

 “Minél inkább betartják az emberek a korlátozásokat, annál rövidebb ideig kell érvényben maradniuk az intézkedéseknek, és annál kevésbé kell korlátozni a szabadságjogokat”

– magyarázta Sebastián Pinera chilei elnök a törvény aláírásakor.
Chilében 225 103 ember kapta el eddig az új típusú koronavírust, amely eddig 3841 emberéletet követelt a dél-amerikai országban.

MTI

További híreink

Meghatározatlan időre zárolta a Facebook Trump oldalát

Faragó Dániel

Kitiltották a Rongyos Gárda-megemlékezést a főváros intézményéből

Faragó Dániel

Az EMSZ szerint Klaus Iohannis politikájának lényegévé vált a magyarellenesség

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen