5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKiemeltKörnyezetvédelem

Drámai méhpusztulás volt az USA-ban

Az amerikai méhészek egyetlen év alatt elvesztették a méhállományuk 43,7 százalékát, ami sokkal súlyosabb veszteség, mint amivel korábban számoltak – írja a hvg.hu.

Ez a második legnagyobb veszteség 2006 óta, ekkor kezdték el ugyanis nyilvántartani a méhállományt. Az állatok számára általában a tél jelenti az életveszélyes időszakot, a felmérés szerint az elmúlt télen az elhullási ráta mégis meglehetősen alacsony volt: mindössze 22,2 százalék, ami 6,4 százalékkal alacsonyabb a felmérés átlagánál. Ehhez képest a nyáron 32 százalékos volt a pusztulás, ami 10 százalékkal magasabb az átlagosnál – olvasható a portálon.

A nyári súlyos méhpusztuláshoz a kemény tél és a méhatka járult hozzá. Ez az állat a méhek estén élősködik, miközben vírusokat terjeszt. Emiatt a kolóniák legyengülnek, az egyedek elhullanak. Emellett hozzájárult a pusztuláshoz az is, hogy 2019 nyara volt eddig a legforróbb az Egyesült Államokban (is). Ez sem a párzásnak, sem a virágzásnak nem tett jót.

A pusztulás pontos oka ugyanakkor még ezen információk alapján sem egyértelmű.

Elemi.hu

További híreink

Szovjet civileket terrorizáló magyar honvédekről készült “történelmi film”

Irányi Dániel

Ketten meghaltak, miután beoltották őket Pfizer és Sinovac vakcinákkal

Irányi Dániel

Egykomponensű vakcinát hagyott jóvá az Egyesült Államok

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben