4.7 C
Budapest
2021. április 13., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

“Gender-semlegessé” válik a JAL japán légitársaság

Szeptember végétől a JAL japán légitársaság felhagy az angol “ladies and gentlemen” (hölgyek és urak) megszólítással a repterein és repülőin – jelentette be örvendezve a cég.

Döntésüket azzal indokolták, hogy a megszólítás kizárja az “LGBTQP embereket” és mindazokat, akik “nem érzik magukénak se a férfi, se a női megszólítást”.

A légitársaság emlékeztetett mindenkit, már 2014-ben kiadtak egy “sokszínűség nyilatkozatot”, melyben nyíltan kiálltak mindenféle kisebbség mellett, legyen az színes bőrű, homoszexuális, vagy bármi egyéb. Szerintük a “ladies and gentlemen” megszólítás eltörlése egy újabb lépés egy “sokszínűbb világ” felé.

A megszólítást egyébként már a New York-i és londoni metrókban is eltörölték, mert az “kizárja a nem meghatározott nemű utasokat”.

Arról egyenlőre nem nyilatkozott a légitársaság, hogyha egy alkalmazottjuk véletlenül mégis használná a “hölgyeim és uraim” megszólítást, indul-e ellene fegyelmi eljárás, esetleg elveszíthet-e az állását, mint kirekesztő “homofób”, “transzfób” és “mindenfób”?

Mindenesetre, ha a JAL japán légitársasággal utazunk, maradjunk “gender-semlegesek”, nehogy megsértsün valaki komfort zónáját, és e miatt leszállítsanak minket egy eldugott kis szigeten a világ végén.

(Fotó: YK Aviation Images)

További híreink

Jövő péntektől karanténkötelezettség nélkül lehet Angliába utazni Magyarországról

Irányi Dániel

Megszúrtak egy férfit egy budapesti villamosmegállóban

Kemény János

Lövések a Fehér Háznál, Trump rövid időre kisietett a sajtótájékoztatóról

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben