0.3 C
Budapest
2022. január 18., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Görögországban újra megnyitják a középiskolákat

A görög kormány pénteken úgy döntött, hogy a jövő héttől újranyithatnak a középiskolák az egész országban, mindazonáltal szigorítanak a korlátozásokon a koronavírus-járvány ellen a fővárosi régióban, amelyben a lakosság csaknem 40 százaléka él.

Az óvodák és általános iskolák január 11-i megnyitását követően a görög kormánynak elsődleges fontosságú volt, hogy újranyithassanak a középiskolák. Athénban, valamint a főváros körzetében a legtöbb üzlet azonban zárva marad, illetve csak elvitelre, továbbá házhoz szállításra vállal rendelést.

Az EFE spanyol hírügynökség megjegyzi: a vírus terjedése az elmúlt hetekben szükségessé tette, hogy kevésbé lazítsanak a korlátozásokon, és óvatosabbak legyenek az intézmények újranyitását illetően.

Szakértők azután javasolták az említett intézkedéseket, hogy egyik napról a másikra mintegy 400-ról ezer fölé nőtt a naponta feljegyzett koronavírus-fertőzöttek száma.

Az egészségügyi minisztérium szerint a fővárosi régióban – ahol az esetek csaknem felét regisztrálták – az intenzív osztályokon található ágyak 61 százaléka foglalt, miközben nő a kórházi kezelésre szorulók száma, az elmúlt napokban többen kerültek kórházba, mint ki onnan a koronavírus miatt – tette közé az MTI.

Görögországban az elmúlt nap során 941-el 155 678-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek, és 22-vel 5764-re a fertőzés következtében életüket vesztők száma.

(Kép: illusztráció)

További híreink

Egy szó miatt megsértődtek és levonultak a pályáról a játékosok a PSG-Basaksehir mérkőzésen

Irányi Dániel

Szótár jelent meg a karanténhoz köthető új szavakról

Dunai Tibor

Lekerülnek az étlapról a cicák és a kutyák

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen