7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Szórakozás

Greta Thunberg a mozikban

Jövő héttől vetítik Amerikában az I am Greta (Greta vagyok) című filmet.

Greta Thunberg a vele készült portréfilmben elmondja, szerinte:

Nem lett volna világhírű, ha nem autista.

Thunbergbet a baloldal 2019-ben karolta fel és tolta maga előtt, mikor egy ízben Greta iskola helyett tüntetni ment a klímaváltozás elleni intézkedésekért. A diáklányra a liberálisok felépítettek egy komplett mozgalmat, egy év alatt százmilliókat ért el, felszólalt az ENSZ-ben, elnyerte a pápa és a világ számos vezetőjének elismerését, míg Vlagyimir Putyin, Donald Trump és Jair Bolsonaro rémhírterjesztőként bélyegezte meg.

Putyin egyenesen arról beszélt, nem szép dolog kihasználni egy autista lányt a saját nézeteink népszerűsítésére. Mások politikai pedofíliát emlegettek vele kapcsolatban.

Valamiért a Time magazin Greta Thunberget a 2019-es év emberének választotta. A dokumentumfilm felidézi híressé vált fellépéseit: amikor az ENSZ főtitkárának arcába vágja, hogy a politikai vezetők elárulták a fiatalokat, a Vatikánban összegyűlt rajongók ünneplését, az óceánt áthajózó Greta fogadására induló flottát.

Leghíresebb mondata, a “Hogy merészelitek!?” (How dare you!?) igazi mémmé vált az interneten, még megzenésített változatban is elérhető.

A most 17 éves “klímaaktivista” korábban is nyíltan beszélt autizmusáról. A filmben azt mondja, állapotának kulcsszerepe volt egész munkájában.

(Guardian nyomán – Fotó: Youtube)

További híreink

Mi Hazánk: Reagálás a korlátozások meghosszabbítására

Irányi Dániel

Költségvetési csalás gyanújával indult nyomozás egy fideszes képviselővel szemben

Irányi Dániel

Erdélyben is megjelent a koronavírus

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben