17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Szórakozás

Hamarosan fizethetünk azért, hogy lássunk bizonyos Twitter bejegyzéseket

A befektetőinek megtartott virtuális konferencián beszélt “forradalmi újításairól” Jack Dorsey, a Twitter feje. Tervei között szerepel többek között a Facebook néhány funkciójának lemásolása, a felhasználók számának és a cég bevételének megduplázása, valamint az eddigi “nyílt struktúra” elmozdítása egy zártabb közösség irányába.

Jöhetnek a fizetős tweetek

Dorsey 2023-ra szeretné megduplázni cége bevételeit. Ennek érdekében számos újítást tervez, melyek közül mindenképp említésre méltó a “Super Followers” szolgáltatás bevezetése, aminek a lényege az lenne, hogy a Twitter-fiók tulajdonosa a bejegyzés megírása után eldönthetné, tweetje nyilvános legyen, vagy pedig “exkluzív”. Utóbbi esetben csak azok láthatnák az illető magvas két-három soros gondolatait, akik ezért hajlandóak havi öt dollárt fizetni. E mellé járna továbbá “speciális hírlevél”, de még egy kitűző is, amivel az adott felhasználó eldicsekedhet mindenkinek, hogy ő bizony fizetett az extra szolgáltatásokért.

Jack Dorsey szeretne még több bevételt kisajtolni a vállalatából.

Már a moderátorokat se szeretnének fizetni

Dorsey szerint a felhasználók “nem bízhatnak többé a megosztott tartalmak hitelességében”, aminek – nyilván – az olyan “álhírgyárosok” az okai, mint Trump, a republikánusok és a “szélsőjobb”. Ezt pedig orvosolni kell, méghozzá a platform cenzúrájának szigorításával.

Mára kijelenthető, hogy Donald Trump kitiltása a Twitterről mérföldkőnek számított a cég életében, hiszen a lépés gyakorlatilag semmilyen retorziót nem volt maga után. Ezt követően a Twitternél már úgy gondolták, a moderátorokat fizetni meglehetősen drága és felesleges, ezért bevezették a “Birdwatch funciót”, aminek keretében a tartalommoderálást immáron nem fizetett cenzorok, hanem egyszerű felhasználók végzik. Szigorúan az “álhírek” elleni harc keretében.

Hogy ezen lépések valóban megnövelik-e a Twitter-felhasználók számát, az persze egyelőre kérdéses.

 

További híreink

Törökország 90 ezer rabot tervez kiengedni a börtönökből a járvány miatt

Dunai Tibor

Svédországban elindult az első 5G szolgáltatás

Kemény János

Észak-Korea ismét rakétákat lőtt a Japán felé

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen