1.2 C
Budapest
2021. március 6., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Hollandia: a kijárási tilalom ellen tiltakozók gyújtottak fel egy tesztközpontot

Hollandiai fiatalok egy csoportja felgyújtotta a közép-hollandiai Urk kisváros szabadtéri koronavírus-tesztközpontját, tiltakozásul a szombaton bevezetett kijárási tilalom ellen – írta a Dutchnews holland hírportál nyomán az MTI.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a fiatalok a város kikötőjében gyűltek össze szombat este 9-kor – fél órával a kijárási tilalom kezdete után – kövekkel és petárdákkal dobálták a rendőröket, így végül a rohamosztagot vetettek be ellenük a hatóságok. Két embert őrizetbe vettek, és büntetéseket róttak ki a résztvevőkre.

Miután a holland kormány múlt héten úgy döntött, bevezeti a kijárási tilalmat este fél 9 és reggel fél 5 között, mert így majd elkerülik a vírusmutációk terjedését, tömegek vonultak az utcára, hangot adva elégedettlenségüknek az értelmetlen korlátozások miatt. A hatóságok tiltakozások és szabálysértések sorozatát jelentették országszerte.

a rendőrség beszámolói szerint 25 embert állítottak elő és mintegy 3600 bírságot szabtak ki szabályszegésért.

A dél-hollandiai Stein városában is összetűzésbe torkollott egy százfős illegális rendezvény feloszlatása.

A több mint 17 millió lakosú országban továbbra is közel ötezer körül van az új fertőzések napi átlaga, az elhunytak napi átlaga 80-ra tehető.

Fotó: Youtbe.com

További híreink

A Deák téren meggyilkolt Gergő közeli barátja még a halálbüntetést is kevésnek tartaná

Kemény János

Idén nem lesz Budapest Pride felvonulás

Dunai Tibor

Romániában a második legnagyobb a leányanyák száma az EU-tagországok között

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben