3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Idén is megszervezik a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárt

A szervezők bejelentették, hogy az idei évben is megszervezik a seregszemlét, illetve az ahhoz kapcsolódó Olvasd el, és játssz velünk! elnevezésű olvasásnépszerűsítési vetélkedőt.

A koronavírus-járvány második hulláma határozza meg, hogy a 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár milyen formában fog zajlani és milyen kísérőprogramjai lesznek. A szervezők szerint az biztos, hogy lesz könyvvásár.

Az olvasásnépszerűsítő vetélkedő célja a kortárs irodalom népszerűsítése és az olvasóvá nevelés. A jelentkezőknek a kijelölt műveket kell elolvasniuk, majd olyan játékos feladatokat kell megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására.

A november 12. és 15. között tervezett 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői idén is háromfős csapatok jelentkezését várják. Az elemistáknak Kertész Erzsi Göröngyös úti iskola – Gáz van című könyvét, az 5-6. osztálynak Wéber Anikó Cseresznyeliget titka című művét, a 7-8. osztályosoknak Maksai Kinga Erik és a legfelső utáni emelet című könyvét, a líceumi tanulóknak pedig Berg Judit Az őrzők című kötetét kell elolvasniuk.

A csapatok szeptember 25-ig jelentkezhetnek, a döntőbe jutók a könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra. Ha a koronavírus-járvány miatti korlátozások ezt nem teszik lehetővé, akkor a döntőbe jutottak egy online találkozó keretében osztják meg élményeiket.

Az eseményről bővebb információkat ITT talál.

(Forrás: MTI – Kép: facebook.com/Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár)

További híreink

4500 orvos tervezi felmondását az új egészségügyi törvény miatt

Irányi Dániel

Tizenhárom éves “fiatal” rabolt Budapesten

Irányi Dániel

Horthy freskó Kecskeméten: a Fidesz megérti “zsidó testvéreinek fájdalmát”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben