7.1 C
Budapest
2021. április 12., hétfő
Magyar Jelen
Tudomány

Ismeretlen élőlényekre bukkantak az Antarktisz jege alatt

Az expedíciót vezető kutató szerint a felfedezés több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Rejtély, hogy a lények hogyan maradtak eddig életben, milyen régóta élnek ott, és egyáltalán hogyan kerültek 1,2 kilométerrel a jégréteg alá. 

Sarkkutatók több mint egy kilométer mély lyukat fúrtak a partról a tengerbe nyúló jégtömbbe, majd leeresztettek egy megfigyelő kamerát. Ekkor fedezték fel a sziklákon megtelepedett élőlényeket, melyek elvileg nem lehetnének ott. Amit eddig tudnak ezen ismeretlen létformákról mindössze annyi, hogy önerőből képtelenek a helyváltoztatásra, és a vízben lebegő szerves anyagokat fogyasztják.

“Ez a felfedezés egyike azoknak a szerencsés véletleneknek, amelyek új irányokba indítják el a gondolkodásunkat, és megmutatják, mennyire különleges az Antarktisz tengeri élővilága”

– véli Huw Griffiths, a kutatás vezetője.

Fotó: Youtube

További híreink

Mely országok állnak nyerésre a koronavírus ellen?

Szabó Norbert

Tizenegymillió éves óriásteknős maradványait találták meg Németországban

Kiss Albert

Semmelweis Ignáccal hirdeti a kézmosás fontosságát a Google

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben