11.5 C
Budapest
2021. szeptember 20., hétfő
Magyar Jelen
Külföld

Iszlamista merényletet akadályoztak meg a hatóságok Dániában

Iszlamista terrortámadást akadályozott meg összehangolt akció keretében a dán rendőrség csütörtökön – jelentették be az ország hatóságai.

A dán rendőrség az elmúlt években több szélsőséges támadást akadályozott meg, köztük olyanokat, amelyeket a Jylland-Posten című dán napilap által 2005-ben közölt, Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákra adott bosszúnak szántak.

Decemberben az ország rendőrsége körülbelül 20 embert vett őrizetbe egy készülő iszlamista merénylet megakadályozása céljából országszerte végrehajtott razziákban.

Egyelőre nem tudni, a decemberi letartóztatásoknak köze van-e a csütörtöki rendőrségi akcióhoz, amelynek részleteit sajtótájékoztatón ismertetik.

(MTI, Fotó: Asif Hassan/AFP/Scanpix)

További híreink

Németországban vádat emeltek a sachsenhauseni koncentrációs tábor egyik egykori őre ellen

Varga Lilla

Nem engedtek kikötni egy mentőhajót Leszboszon

Szabó Norbert

Kim Jo Dzsong: ha békét akar az új amerikai kormány, akkor “kerülnie kell a balhét”

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen