3.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Ketten meghaltak, miután beoltották őket Pfizer és Sinovac vakcinákkal

Japánban és Hongkongban meghalt egy-egy páciens, miután a helyi oltóközpontokban részesültek a kínai, illetve az amerikai covid-védőoltásokban.

A hongkongi egészségügyi minisztérium kedden éjjel jelentette be, hogy egy krónikus betegségben szenvedő 63 éves férfi két nappal a kínai Sinovac-vakcina beadása után rosszul lett és összeesett. Az áldozatot légzési nehézségekkel a Queen Elizabeth Kórházba szállítottak február 28-án, ahol nem sokkal később szívrohamot kapott, az orvosok pedig hiába próbálták meg feléleszteni, nem tudták megmenteni az életét – írta a liner.hu.

Mivel azonban az orvosai a kínai Sinovac védőoltás beadása után nem állapítottak meg semmiféle allergiás reakciót, ezért a halál okaként krónikus hörghurutot állapítottak meg.

Egyelőre nem tudták kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a vakcina következtében kialakuló mellékhatások vezethettek-e az idős férfi halálához,

ezért az egészségügyi hatóságok nyomozásba kezdtek.

Japánban egy 60-as éveiben járó asszony három nappal azután hunyt el, hogy beoltották az amerikai Pfizer vállalt koronavírus elleni vakcinájával.

Az orvosok szerint az agy és az azt körülölelő szövet sérülése miatt kialakuló szubarachnoid vérzés lehetett a fő halálok.

A japán egészségügyi minisztérium szakemberei még vizsgálják, van-e közvetlen kapcsolat a védőoltás és a páciens elhalálozása között, viszont mindent megtesznek azért, hogy rájöjjenek, mi okozhatta a tragédiát.

További híreink

Rendszerellenes demonstrációvá alakult a lezárások miatt kirobbant tüntetéssorozat Kínában

Irányi Dániel

Több ezres tüntetés kezdődött a Covid-korlátozások ellen Kínában

Magyar Jelen

Miután felmosták a németekkel a pályát, még a stadiont is kitakarították a japánok

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben