20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

Láncra vert, megkínzott gyerekeket találtak egy nigériai korániskolában

Több mint 300, egyes lapok szerint közel 500 láncra vert gyerekre bukkantak rendőrök egy iszlám iskolában Nigéria főleg muzulmánok lakta északi részén – írja a helyi rendőrségre hivatkozva az MTI.

Csütörtök este rohamozta meg a rendőrség az épületet, ahol leláncolt, fogva tartott és éhező gyerekeket találtak. A hivatalosan korániskolaként és drogrehabilitációs intézetként működő intézményt 39 éves tulajdonosát és hat tanítóját letartóztatták.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy az áldozatokat “embertelen körülmények között tartották, mindezt a korániskola álcája mögé bújva”.

A legfiatalabb áldozat ötéves, de a legidősebbek is 20 év alattiak. Az áldozatok közül néhányan azt mondták, hogy tanítóik megerőszakolták őket – írja a Daily Mail.


A rendőrök a helyi lakosok feljelentése alapján cselekedtek. A nigériai Premium Times cikke szerint a gyerekek legalább három hónapja voltak bezárva és kínzásoknak kitéve.

A gyerekek többség nigériai és, de volt közöttük két Burkina Fasó-i gyermek is.

A Daily Mail szerint a szülők megdöbbentek, fogalmuk sem volt róla, hogy mi folyik az iskolában. Csak három havonta látogathatták a gyerekeket, külön, erre a célra szolgáló szobában.

Az iskola tulajdonosa tagadta a kínzással és a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakat, szerinte az iskolában a Koránra tanították a gyerekeket és csak azok voltak láncra verve, akik meg akartak szökni.

További híreink

Jobbikos belháború a tisztújítás küszöbén

Dunai Tibor

Szijjártó Afrikára bízná a Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap elnöki pozícióját

Irányi Dániel

A százmilliós átigazolási pletykák nem veszik figyelembe a pénzügyi realitást

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben