5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

Leáll a szemétszállítás Budapesten, fellázadtak a kukások

Ma reggel fordulóponthoz érkezett Budapest élete… és a rossz irányba fordult. Ha az illetékesek nem tesznek valamit, nem tudják megnyugtatni a kukásokat, úgy a fővárosi hulladékszállítás leáll. Az FKF Ecseri úti telephelyén rengeteg dolgozó gyűlt össze, a biztonsági őrök pedig megpróbálták megakadályozni, hogy tudósítsunk, s megütötték kollégánk kameráját is. Kora délelőtt egy FKF-es vezető lement a dolgozókhoz, közölte, hogy nincs tárgyalás és amíg sztrájkolnak, a katasztrófavédelem segítségével oldják meg a szemétszállítást. A XVII. kerület egy részén ma ott is maradtak a kukák a házak előtt – írja a Blikk.

A Blikk információi szerint az FKF Ecseri úti központjánál kezdtek gyülekezni ma reggel a kukások, fizetésemelést követelve. Azt mondják, sztárjkba lépnek. Az épületnél egy vezetővel próbálnak tárgyalni, de úgy tudjuk, kiabálásig fajuló vita tört ki. Információink szerint az óbudai hulladékégetőtől sem vonultak ki ma reggel a kukások. Ez azt jelenti, hogy a mai napon egyelőre nem indult meg a szelektív hulladékszállítás, illetve a kommunális hulladékszállítás egy része sem.

A helyszínen megtudtuk, elsősorban az verte ki náluk a biztosítékot, hogy korábban valaki azt nyilatkozta, a hulladékszállítóknál a fizetés a 400.000 forintot is elérheti bizonyos idő után, ami nem igaz. Kétszázezreket keresnek, miközben ők gondoskodnak arról, hogy a város ne fulladjon bele a szemétbe.

Egyikük meg is mutatta kollégánknak a fizetési papírját. Más helyeken meg 400-450 ezer forintokért keresnek munkatársakat a hulladékszállító cégek.

Azt mondták, a kukásautókat most leadják azzal, hogy hibásak, nem lehet velük dolgozni, így nem is indulnak majd el.

(Fotó: Zsolnai Péter)

További híreink

A szégyen napja – 18 éves a balliberális hazaárulás

Faragó Dániel

A hangos kisebbség akarata érvényesült – német lapok szerint csak két játékos szeretett volna politizálni Katarban

Faragó Dániel

Végstádium – tizenötszörösére ugrott a fodrászüzlet rezsije egyetlen hónap alatt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben