9.2 C
Budapest
2021. március 4., csütörtök
Magyar Jelen
Gazdaság Kárpát-haza

Leépítésekre készül a Román Posta

A Román Posta leépítésekre készül. A Digi24 szerint az állami vállalat a bukaresti központjában dolgozó adminisztratív személyzet 21%-át, míg a regionális igazgatóságoknál dolgozó adminisztratív személyzet 13%-át készül elküldeni.

Horia Grigorescu, a Román Posta vezérigazgatója szerint 300 alkalmazott elbocsátása merült fel. Abban reménykednek, hogy sokan önként távoznak majd a vállalattól, de amennyiben szükséges lesz, akár kollektív elbocsátásokra is sor kerülhet. Az elbocsátott személyek 12 havi fizetésüket kaphatják meg kompenzációként – írja a Transindex.ro.

A döntés hatásaként a Román Posta 18 millió lejjel csökkentheti a személyi jellegű kiadásait.

A Digi24 szerint

február 26-ig minden regionális igazgatóság és osztály vezetőjének elemeznie kell, hogy mely pozíciókat szüntethetik meg az általuk vezetett alegységekben.

Horia Grigorescu megerősítette, hogy valóban adott ki erre vonatkozó utasítást. Azt is elmondta, hogy az olyan alkalmazottak lehetnek az elbocsátások érintettjei, akik 5500-6000 lej közötti bruttó (nettó 3217-3510 lej) fizetéssel rendelkeznek.

A cél pedig az, hogy egyszerűbbé és hatékonyabbá tegyék a vállalatnál zajló adminisztrációs tevékenységeket.

A vezérigazgató szerint leghamarabb 2022-ben lesznek érezhetőek a strukturális átalakítások pozitív hatásai.

A Román Postának jelenleg 24 500 alkalmazottja van.

(Kép: a Román Posta Facebook oldala)

További híreink

Ismét meredeken csökken az olaj ára

Dunai Tibor

Megugrott az államadósság, sok hitelt vesznek fel a magyarok

Kiss Albert

Komoly adóváltozás jön Lengyelországban, helyzetbe hozzák a hazai cégeket

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben