28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Legálissá tennék a marihuána fogyasztását Észak-Macedóniában

Könnyen lehet, hogy Észak-Macedónia lesz az első kelet-európai ország, ahol legálisan lehet majd füvezni a kávézókban, az ország miniszterelnöke szerint ugyanis a kormány azon gondolkodik, hogy holland mintára megengedje a marihuána fogyasztását – írja a Délhír.info.

A portál cikke felidézi Zoran Zaev miniszterelnök nyilatkozatát:

a tervek szerint holland mintára szabályoznák a marihuána fogyasztását és árusítását, így a kávézóknak, vendéglátó helyeknek, amelyek drogokkal is szolgálnának ételek és italok mellett, igazolniuk kellene majd az áru eredetét és biztosítani kellene a megfelelő szellőztetést.

A kormányfő már két éve pedzegeti a lépést, de hangsúlyozza, hogy ha az észak-macedónok többsége nem támogatja, akkor nem lesz balkáni Amszterdam észak-macedón fővárosból. A koronavírus okozta gazdasági válság viszont új lendületet adhat az ötletnek,

Zaev szerint ugyanis ezzel remekül lehetne élénkíteni a turizmust a járvány után.

Észak-Macedóniában az egészségügyi használatra már 2016-ban legalizálták a marihuánát, azt már most is lehet kapni az ország patikáiban, és kialakult egy legális termelői hálózat is.

(Kép: illusztráció/pixabay.com)

További híreink

A Szegedi Tudományegyetem is “járványügyi szigorításokat” vezet be

Irányi Dániel

A Mi Hazánk Mozgalom ésszerűtlen lezárások ellen szervezett demonstrációt

Varga Lilla

Mely országok állnak nyerésre a koronavírus ellen?

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben