11.7 C
Budapest
2020. október 24., szombat
Magyar Jelen
Környezetvédelem

Megválasztották Alaszka legkövérebb medvéjét

Online szavazással döntöttek az Alaszka legkövérebb medvéjének járó címről, mely idén a 747 nevű barna medvéé lett.

Az alaszkai Katmai Nemzeti Park több mint 2200 barna medvéjének egyikét kedden érte a szerencse a Kövér Medve Hetében zajló online szavazás eredményeként.

“747 megérdemelte a győzelmet, idén annyit szedett magára, hogy úgy tűnt, már júliusban téli álomba merülhetett volna, de ő folytatta a falást, amíg szeptember végére a hasa a földig nem ért”

– írta közleményében a nemzeti park.

A képen a következők lehetnek: túra/szabadtéri és természet

A Kövér Medvék Hetében a rezervátum dolgozói kiválasztanak 12 állatot, fotókat tesznek közzé róluk. Idén múlt szerdától keddig várták a voksokat. Az ünnepi héten vidáman és ötletesen ismertetik meg az emberekkel a távolból a természet és Alaszka kincseit.

A Katmai medvéi több mint 450 kilogrammosra is megnőhetnek a nyári habzsolás alatt, a téli álom idején azonban testtömegük harmadát is elveszthetik.

A hegyeket, tavakat, patakokat és tengerpartot is magába foglaló hatalmas nemzeti park arról híres, hogy itt élnek a legsűrűbben a barna medvék.

Nyáron és ősszel leginkább a Brooks folyónál gyűlnek össze, hogy a vízben az áramlattal szemben, a szaporodási helyük felé úszó lazacokat megfogják. A vadászatukat webkamerán is lehet követni. Idén a folyó még csábítóbb medveparadicsommá változott a rekordszámú lazac miatt – mondta el Naomi Doak, a nemzeti park sajtósa.

Csak a látogatók hiányoztak: a nyári csúcsidőben korábban naponta átlagosan 500-an voltak kíváncsiak a nemzeti parkra, a világjárvány azonban napi 50-100-ra csökkentette a számukat.

“A sok lazac és a kevés ember miatt a medvék teljesen birtokukba vehették a folyót” – tette hozzá.

(Forrás: MTI – Fotók: facebook.com/National Park Service)

Kapcsolódó híreink

Védett erdőt vágtak Balatonfűzfőn. Nincs büntetés

Avar Álmos

Újabb rekordot döntött az erdőirtás Brazíliában májusban

Dunai Tibor

Tíz év után először bukkant fel szaharai gepárd

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben