1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
Hírek

Mi Hazánk: a magyar gyerekeknek követel kártérítést (Videó)

A Mi Hazánk törvényesítené a szegregációt az oktatásban, illetve kártérítést követel azoknak a magyar gyerekeknek és családoknak, akiknek a spontán szegregáció miatt el kellett hagyniuk, például Gyöngyöspata iskoláját. – mondta Dúró Dóra a párt mai sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely miniszterként elismerte, hogy az államnak van kártérítési kötelezettsége Gyöngyöspata ügyében, Hollik István a Fidesz kommunikációs igazgatója egyenesen azzal büszkélkedett, hogy a Fidesz megszüntette a szegregációt Gyöngyöspatán, Maruzsa Zoltán pedig a kártérítési törvény módosításáról beszélt csupán: Ne pénzben, hanem valamiféle oktatás formájában kerüljön sor a kártérítésre.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint a kormány fordítva ül a lovon, mikor a szegregációhoz közelít, hiszen azt nem megszüntetni, hanem törvényesíteni kellene. A Mi Hazánk Mozgalom szerint azoknak a tisztességes családoknak járna a kártérítés, akik elszenvedik a spontán szegregációt, nem csak Gyöngyöspatán, hanem szerte az országban. Ha valóban a tisztességes családok mellett állna a kormány, akkor egyrészt felmérné, kik voltak azok a családok/gyerekek, akiknek egy másik településre kellett iskolába járniuk azért, mert élhetetlen körülmények voltak az adott település iskolájában, önhibájukon kívül kellett ezt elszenvedjék, ennek többletköltségeit nekik kellett vállalniuk. Gulyás Gergely és Horváth László is elismerte a Fidesz részéről, hogy ezeket a gyerekeket el kellett vinni, tehát a kormányzat tisztában van azzal, hogy ez így zajlik Magyarországon, mégse merült fel a kormány részéről, hogy ezek a családok hozzájussanak bármiféle kártérítéshez.

Nekik sérült a tanuláshoz való joguk, de nem csak Gyöngyöspatán van ez így, hanem szerte az országban. A Mi Hazánk szerint azokat kéne kiemelni az iskolákból, akik okozzák a problémát, nem pedig a tisztes családokat kell arra kényszeríteni, hogy vállalják ezeket a többlet terheket.

Nem a kártérítési törvényen kell tehát változtatni, hanem ki kell mondani a köznevelési törvényben, hogy az elkülönítés lehet jogszerű, és vannak olyan esetek, mikor a szegregáció mindenkinek jobb megoldást jelent. Azokat a gyerekeket, akik nem tudják, vagy nem is akarják betartani a többségi normákat, ki kell emelni, szegregálni kell.

A Mi Hazánk Mozgalom ennek megállapítására szakembereknek lenne lehetősége, ahogyan például az elmúlt hetekben zajlottak az iskola érettségi vizsgálatok, melyekkel kapcsolatos szabályok szintén most voltak napirenden. Ehhez hasonló bizottságoknak kellene megállapítania, kik azok, akik alkalmasak, hogy integrált módon neveljék őket, és kik azok, akiket külön intézményekben, akár bentlakásos iskolákban kellene nevelni.

Felszólítjuk tehát a kormányzatot, hogy egyrészt a spontán szegregációt elszenvedő családoknak juttassanak kártérítést, nem csak Gyöngyöspatán, hanem szerte az országban, és ne alkalmazzanak félmegoldást azzal, hogy oktatási formában nyújtanak kártérítést, hiszen azoknak a gyerekeknek sem jár ilyen, akik a spontán szegregáció során elszenvedték az aszociális gyerekekkel való erőltetett integrációt. – fogalmazott a képviselő.

További híreink

Sport és Politika Konferencián vett részt a Mi Hazánk Mozgalom

Faragó Dániel

Egymásra licitálnak az elemzők a Mi Hazánkkal kapcsolatban

Magyar Jelen

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben