13.4 C
Budapest
2020. szeptember 18., péntek
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Mozambiki katonák előbb összevertek, majd agyonlőttek egy nőt

Brutálisan összevertek, majd szabályosan kivégeztek egy nőt a mozambiki hadsereg katonái, az esetről egy videó is készült – írja a BBC, mely a videót is közzétette. 

A felvétel Cabo Delgadóban készült, és látható rajta, ahogy az egyenruhások – botokkal felfegyverkezve – körbeveszik a meztelen nőt, előbb ütlegelni kezdik, majd mikor megunják az arrafelé igen népszerű “szórakozást”, egyszerűen lelövik.

A katonák közben azt ordítják a nőnek: „az Al-Shabaabból vagy”.

Az Al-Shabaad egy szélsőséges iszlamista szervezet, mely több éve gyakorlatilag hadban áll a mozambiki vezetéssel. Az állam – elmondása szerint – folyamatos harcol a terrorszervezet ellen, míg a jogvédő szervezetek szerint Mozambik valójában nem sokat tesz a sorozatos visszaéléseken és túlkapásokon kívül.

A mostani túlkapásról készült felvétel olyan mértékű nyilvánosságot kapott, hogy a védelmi minisztérium is kénytelen volt elítélni, sőt, megígérte, kivizsgálják az ügyet. A mozambiki hadsereg természetesen tagadja a vádakat.

Az emberjogi szervezetek elítélték a gyilkosságot, a Human Rights Watch is a felvételek mielőbbi kivizsgálását szorgalmazza.

(Képünk illusztráció – Forrás: Lusa)

Kapcsolódó híreink

Nocsak, új videó az “Ördög Ügyvédjétől”

Kemény János

10 milliónál is több állattal kísérleteznek évente az Európai Unióban

Kiss Albert

Vascsővel és sprayvel sportolókra vadászott egy férfi

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben