4.8 C
Budapest
2022. december 7., szerda
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

Mozambiki katonák előbb összevertek, majd agyonlőttek egy nőt

Brutálisan összevertek, majd szabályosan kivégeztek egy nőt a mozambiki hadsereg katonái, az esetről egy videó is készült – írja a BBC, mely a videót is közzétette. 

A felvétel Cabo Delgadóban készült, és látható rajta, ahogy az egyenruhások – botokkal felfegyverkezve – körbeveszik a meztelen nőt, előbb ütlegelni kezdik, majd mikor megunják az arrafelé igen népszerű “szórakozást”, egyszerűen lelövik.

A katonák közben azt ordítják a nőnek: „az Al-Shabaabból vagy”.

Az Al-Shabaad egy szélsőséges iszlamista szervezet, mely több éve gyakorlatilag hadban áll a mozambiki vezetéssel. Az állam – elmondása szerint – folyamatos harcol a terrorszervezet ellen, míg a jogvédő szervezetek szerint Mozambik valójában nem sokat tesz a sorozatos visszaéléseken és túlkapásokon kívül.

A mostani túlkapásról készült felvétel olyan mértékű nyilvánosságot kapott, hogy a védelmi minisztérium is kénytelen volt elítélni, sőt, megígérte, kivizsgálják az ügyet. A mozambiki hadsereg természetesen tagadja a vádakat.

Az emberjogi szervezetek elítélték a gyilkosságot, a Human Rights Watch is a felvételek mielőbbi kivizsgálását szorgalmazza.

(Képünk illusztráció – Forrás: Lusa)

További híreink

Meggyilkolta élettársát, hogy megszerezze budapesti lakását

Irányi Dániel

Megerőszakoltak egy amerikai turistát Párizsban

Irányi Dániel

Tunéziai szeretője gyilkolhatta meg a magyar nőt és lányát Bécsben

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben