12.3 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Nagyszabású hadgyakorlatba kezdett Dél-Korea és az USA

Ulchi Freedom Shield néven kezdett nagyszabású közös hadgyakorlatba kezdett az amerikai és a dél-koreai hadsereg a Koreai-félszigeten. A gyakorlat célja, hogy a két ország közösen erőt mutasson, és feleljen ezzel az utóbbi időben megint egyre gyakoribbá váló észak-koreai rakétatesztekre – adta hírül a Guardian.

A két ország vezetői tudják, a közös hadgyakorlat nem fog tetszeni Kim Jong-unnak, ám szerintük

ideje erőt mutatni Észak-Koreával szemben.

Ezzel a lépésével az Egyesült Államok vezetése visszahozza a korábbi gyakorlatot, mellyel Donald Trump szakítani próbált. Joe Biden elődje ugyanis számos közös hadgyakorlatot lemondott annak érdekében, hogy meggyőzze az észak-koreai vezetést atomfegyverei leszereléséről.

Trump nem látta, hogy Kim Jong-un előbb mondana le az élelmiszerről, mint az atomfegyvereiről.

A kommunista állam ígéretei ellenére azóta is töretlenül lövi fel a rakétákat, az Egyesült Államok és Dél-Korea az utóbbi 4 évben viszont semmilyen nagy katonai akcióval nem demonstrálta szövetségét, ezen akartak most változtatni, hiszen mind Jun Szogjol dél-koreai elnök, mind az amerikai vezetés keményebb kiállást ígért Phenjannal szemben.

Az amerikai diplomácia még olyan jelzéseket is adott, hogy kész akár atomfegyvereket is Dél-Koreába telepíteni, amennyiben Észak-Korea nukleáris rakétateszteket hajt végre.

Magyar Jelen – liner.hu – Kiemelt képünk illusztráció

További híreink

“Eljutottunk az utolsó levegővételig” – nagy bajban a hazai vendéglátás

Irányi Dániel

Ilyen volt a Mi Hazánk megemlékezése (videó)

Faragó Dániel

Azonosították az újpesti lövöldözés elkövetőit, akik ellen hajtóvadászatot indítottak

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben