15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Napokon belül elkezdik az öt évnél idősebb gyerekek oltását

Vladimír Lengvarský  egészségügy-miniszter tájékoztatása szerint Szlovákiában napokon belül el fogják kezdeni a gyerekek beoltását – írja az ujszo.com.

Egyelőre a szülő, vagy a háziorvos beleegyezése is szükséges ahhoz, hogy a gyerekeket beoltsák, a szaktárca vezetője javasolja a gyerekek beoltását. Az oltást – elmondása szerint – saját, 12 évnél fiatalabb gyerekeinek is beadatja.

Magyarországon jelenleg a 12. évüket betöltött gyerekek oltása engedélyezett, ugyanúgy szülői beleegyezéshez kötve.

Itthon a szülőknek az iskola felé arról is nyilatkozniuk kell, ha kérik és attól is, ha nem kérik gyermekük számára sz oltást.

Bár a gyerekekről az iskola ilyen adatot elvileg nem rögzíthet más célokra, de az iskolában dolgozó tanárok, pedagógusok esetében

az oltatlansági listát maga az állam fogja átadni az igazgatóknak.

Az állam maga végzi el az oltatlan tanárok listázását

További híreink

Ukrajnában felszámolják a szociális segélyeket

Kiss Albert

Az erdélyi magyar elemi iskolások ötödrésze összevont osztályokban tanul

Varga Lilla

Sepsiszentgyörgy polgármesterét a március 15-re kitűzött, magyar zászlók miatt idén is megbírságolták

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen