-2.5 C
Budapest
2022. január 26., szerda
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Napokon belül elkezdik az öt évnél idősebb gyerekek oltását

Vladimír Lengvarský  egészségügy-miniszter tájékoztatása szerint Szlovákiában napokon belül el fogják kezdeni a gyerekek beoltását – írja az ujszo.com.

Egyelőre a szülő, vagy a háziorvos beleegyezése is szükséges ahhoz, hogy a gyerekeket beoltsák, a szaktárca vezetője javasolja a gyerekek beoltását. Az oltást – elmondása szerint – saját, 12 évnél fiatalabb gyerekeinek is beadatja.

Magyarországon jelenleg a 12. évüket betöltött gyerekek oltása engedélyezett, ugyanúgy szülői beleegyezéshez kötve.

Itthon a szülőknek az iskola felé arról is nyilatkozniuk kell, ha kérik és attól is, ha nem kérik gyermekük számára sz oltást.

Bár a gyerekekről az iskola ilyen adatot elvileg nem rögzíthet más célokra, de az iskolában dolgozó tanárok, pedagógusok esetében

az oltatlansági listát maga az állam fogja átadni az igazgatóknak.

Az állam maga végzi el az oltatlan tanárok listázását

További híreink

Idén is megszervezik a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárt

Varga Lilla

Egy magánháznál találták meg belgrádi Hunyadi-torony egyik faragott oroszlánját

Varga Lilla

Online rendezik a népviseletek napját április 24-én

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen