25.2 C
Budapest
2021. június 24., csütörtök
Magyar Jelen
Tudomány

Népautó áron, 25 ezer dollárért adhatják az új Tesla modellt

2020 Battery Day néven ismert bejelentést a Tesla szeptember 22-én egy szabadban megtartott esemény keretében tartotta meg. Musk egy sokkal hatékonyabb módszert ismertetett az akkumulátorok előállításában, ami a felére csökkenti akW-óránkénti költségeket írta meg a Caranddriver.com.

A fenegyerek üzletember a hivatalos bejelentése előtt a sajtó már megszellőztette, hogy az új modell ára nem lépi túl a 25 ezer dollárost. Ez forintban, mai árfolyamon, nem éri el a 8 milliót, vagyis jóval alatta van a mai versenytársakénak. Összehasonlításként egy hagyományos belső égésű motorral szerelt Skoda Octavia árának felel meg.

A rendezvény lehetőséget adott Musknak, hogy beszéljen a Tesla környezetvédelmi küldetéséről. A vállalat kijelentette, hogy ez a módszer gyárainak „lábnyomát” csökkentheti. A cél az, hogy 2022-ig 100 gigawattórával és 2030-ig 3 terawattórával gyártsák a termékeket.

(Forrás: hirado.hu – Kép: illusztráció/Robert Alexander/Getty Images)

További híreink

Ijesztő kísérlet lett: 5 nap egy szobában internet és elektromos eszközök nélkül

Kiss Albert

Több mint 240 dinoszaurusz-lábnyomot fedeztek fel Kelet-Kínában

Varga Lilla

Mesterséges intelligencia közreműködésével készítettek sört Svájcban

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben