8.8 C
Budapest
2021. március 8., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Nyakon szúrta börtönőrét az utrechti terrorista

A napokban a már büntetését töltő utrechti lövöldöző, Gökmen Tanis arcon és nyakon szúrta az egyik őrt a rotterdami (Hollandia) “De Schie” börtönben – írja az Erdély.ma hollandiai tudósítója. A börtönőr élete ugyan nincs veszélyben, de kórházban kezelik.

A férfi életfogytiglant kapott, amiért 2019 március 18-án tüzet nyitott egy utrechti villamoson. A vádpontok között szerepelt négy emberölés, három emberölési kísérlet, valamint további tizenhét esetben emberi élet veszélyeztetése. A bíróság valamennyi vádpontban bűnösnek nyilvánította Gökmen Tanist. Védőügyvédjét, a  hivatalosan kirendelt André Seebregts-t, a bírósági tárgyalás során a vádlott leköpte.

A támadásra a börtön A3-as szárnyában került sor, azon a részlegen, ahol a veszélyes terroristákat tartják. Az elkövetéshez használt vágóeszközt valószínűleg Tanis maga készítette.

A rotterdami “De Schie” mellett még két terrorista részleggel is rendelkező börtön van Hollandiában, hiszen igény van rá. A rotterdami büntetésvégrehajtó intézetben tizennégy terrorista fogvatartására kialakított cella található.

Kiemelt kép forrása: erdely.ma

További híreink

Csökkent Németország lakossága

Faragó Dániel

A Dunába borult a szlovák környezetvédelmi miniszter csónakja

Szabó Norbert

“A kereszténységnek nincs helye Kínában” – egyre szélsőségesebben lép fel az állampárt a keresztényekkel szemben

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben