7.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
Hírek

Önrendelkezés, létbiztonság, nemzetvédelem – Kecskeméten demonstrált a Mi Hazánk

A kormány megszorító intézkedései, az elszabadult rezsiárak és a szankciók megszavazása ellen tüntet országszerte a Mi Hazánk. A nemzeti ellenzéki párt utcafórumokat, útlezárásokat és demonstrációkat tart, melynek soron következő állomása Kecskemét, az ország legnagyobb megyéjének székhelye volt.

Kecskeméten a bezárásra kényszerült Otthon Mozi épülete előtt a Mi Hazánk vármegyei szóvivője azt emelte ki, hogy a Fidesz hazug, képmutató politikája ellen nem lehet megoldás a baloldal visszahozása sem annak régi, sem annak új arcaival. Faragó Dániel felemlegette, hogy Kecskeméten, amikor a közgyűlésben a megszorításokról kellett volna vitatkozni és szavazni, akkor a balliberális képviselők egy egyszerű Horthy Miklós kecskeméti látogatását megörökítő falfreskó miatt kivonultak az ülésről.

A párt helyi szervezetének elnöke Hódi Zsuzsanna a közelgő önkormányzati választásokra hívta fel a figyelmet és arra, hogy a mikrosejtként működő szimpatizánsoknak, aktivistáknak különféle rendezvények, programok testesítik meg a harmadikutas politikát.

Kiemelte, hogy a Mi Hazánk holdudvarából alapított Fekete István Szabadegyetem kihelyezett campust nyit Kecskeméten. Ennek első előadását Dr. Popély Gyula történész (a Mi Hazánk korábbi államfőjelöltje) tartja, aki a Horthy-korszak társadalmi és gazdasági fejlődéséről fog beszélni. A párt év végén kettős keresztet állít a város főterén, melyben Finta József plébános is közreműködik – tette hozzá Hódi Zsuzsanna. Leszögezte: a gazdasági és a társadalmi válság idején a közösségben rejlő erő kiemelten fontos, most van a legnagyobb szükség egymás támogatására.

A tüntetésen a dolgozói érdekképviselet nevében felszólalt Lantos János, a Mi Hazánk Munkaügyi Kabinetjének vezetője, aki felidézte Orbán Viktor mondatait, amiket a parlamentben mondott.

Orbán Viktor kijelentése szerint az elmúlt 12 év gazdaságpolitikája megfelelő, ezért nem kell ezen változtatni. Lantos szerint tarthatatlan az a gazdaságpolitika, amelynek vállaltan a legnagyobb versenyelőnye az olcsó munkaerő. Naponta látni olyan hirdetéseket, hogy a külföldi multik már nem is magyar, hanem pakisztáni, filippínó, vagy indiai nyelvtudással adnak fel álláshirdetést könnyű fizikai munkára. A kormány önrendelkezés helyett kiszolgáltatja a disznófejű nagyuraknak Magyarországot. Létbiztonság helyett egzisztenciális válságba taszítja a dolgozó rétegeket, nemzetvédelem címszó alatt eltűri a no-go zónákat az ország határain belül. Kérdés persze, hogy ahonnan a Fidesz nézi a világot, vajon látszik-e a magyar dolgozó mindennapi problémája? – vetette fel.

Abnormális az a rendszer, hogy a szétvert szakszervezetek romjain a magyar munkavállaló a nyugati bérek töredékéért ugyanazt a munkát végzi, mint egy külföldi.

“Ugyanazért a munkáért ugyanaz a bér jár mint egy németnek, vagy egy franciának”

– jelentette ki Lantos János.

Lantos kitért arra, hogy a jogos elégedetlenséget most globalista, balliberális felforgatók akarják meglovagolni, ezt a Mi Hazánk nem fogja hagyni, ez a párt a nemzeti ellenzéket képviseli és a dolgozó magyarokból áll – tette hozzá.

A rendezvény kiemelt vendége a Mi Hazánk parlamenti frakcióvezető-helyettese volt, aki felvázolta, hogy a “Nemzeti Együttműködés Rendszerében” a kormány több mint 400 ellenzéki javaslatot söpört le, ráadásul többségét érdemi vita nélkül.

Novák Előd ugyanakkor amellett érvelt, hogy az országgyűlési munkának ennek ellenére kiemelt jelentősége van, hiszen sokszor előfordul, hogy a Fidesz később sajátjaként nyújt be és fogad el korábbi követeléseket a Mi Hazánk Virradat Programjából.

Novák kitért arra, hogy sajnos ma Magyarországot nem a határvadászok, hanem az alacsony bérek védik meg a bevándorlóktól, miközben az állam éppen kivonul a dolgozó magyar emberek érdekvédelme mögül. A képviselő rámutatott: a jelenlegi válság nem abból ered, hogy a magyarok már nem akarnak dolgozni, vagy kevésbé tehetségesek lennének, mint korábban. A komoly károkat és a válságot a Fidesz politikusai által megszavazott szankciók idézték elő, főként a magyar mezőgazdaságban. 

Fájó, hogy a kormány nemzeti önrendelkezésről beszél, de az ország nemhogy kimaradt volna a háborúból, de egyenesen felvonulási területté, logisztikai csatatérré változott a NATO érdekeinek és az USA kívánalmainak féktelen kiszolgálása miatt – értékelte a nemzetközi helyzetet az országgyűlés honvédelmi bizottságának tagja.

Mi a ’48-as követelésekkel párhuzamosan továbbra is azt mondjuk:

“a magyar katonákat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk”

– fogalmazott Novák Előd, hozzátéve, hogy a Mi Hazánk az ’56-os forradalmárok szellemiségét is őrzi és követelései ma is aktuálisak, mert az látható, hogy Magyarország megszállása gazdasági síkon ugyanúgy fojtogató, mint akkoriban.

Rezsicsökkentést ígértek és nem rezsinövelést. A kormány az ÁFÁ-val és az inflációval tetézve nyerészkedik a gazdasági válságon. A kormányzat egyik nagy büszkesége, a családi adókedvezmény rohamtempóban veszít reálértékéből, miként a bérek is – írta le a helyzetet.

Novák Előd felszólalása végén a kivárókhoz és a hezitálókhoz szólt: most van itt az idő arra, hogy csatlakozzanak a Mi Hazánk nemzetmentő munkájához, keressék a helyi szervezeteket és legyenek tagjai az önszerveződő, önfenntartó bajtársi mozgalmaknak.

/A helyszíni kép- és videófelvételek lelkes törzsolvasónktól származnak, köszönjük a vállalását!/

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Még a japán drukkerek is gúnyt űztek a meccs előtt bohóckodó német válogatottból

Irányi Dániel

Mi Hazánk: az infláció miatt szükséges az otthonteremtési támogatások megújítása

Irányi Dániel

Egyre több színésznőnek kezd elege lenni a feminista propagandából

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben