2.4 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

Orosz támadástól félnek

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának közleménye szerint Oroszország Ukrajna elleni katonai invázióra készül, írja a gordonua.com.

Az orosz támadást immár sokadik alkalommal vizionáló ukrán hadvezetés részéről ezúttal Alekszij Taran, a vezérkari főnök helyettese számolt be az aggodalmakról. Közlése szerint Oroszország láthatóan nagyszabású hadműveletre készül. Erre utalnak a csapattestek határ menti mozgásai.

A megfigyelők állítása szerint az oroszok jelentős erőket vonnak össze a ukrán határ mentén.

Az invázióra való készülődésre utaló jelek nemcsak az ukrán–orosz szárazföldi határvonal teljes hosszában tapasztalhatók, hanem a Krím térségében és Besszarábia közelében is. Taran szerint az ukrán haderő felkészült a támadás visszaverésére, ehhez minden feltétel adott.

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben