21.1 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Összeverték, majd a Szajnába dobták 14 éves osztálytársukat a “fiatalok”

Belefulladt egy megvert 14 éves lány a Szajnába Párizs egyik észak-nyugati elővárosában, halálával összefüggésben őrizetbe vették két gimnáziumi osztálytársát – írja az MTI.

Az első vizsgálatok szerint egy 15 éves fiú és a barátnője megverték, majd a Szajnába dobták az áldozatot, aki az osztálytársuk volt, és akit hetek óta zaklattak a közösségi oldalakon. Az őrizetbe vett fiú anyja hívta fel a rendőrséget hétfő este 9 órakor, hogy jelezze: a fia és annak barátnője megverték egy osztálytársnőjüket, majd elmenekültek. Az anya ezek után elment a rendőrségre és elmondta, hogy a fia azt közölte, délután 4 és 5 óra között megverték a lányt, aki szerintük beleesett a Szajnába – közölte az ügyészség.

Az anya bejelentése alapján találta meg a vízi rendőrség kedd reggel a megvert lány holttestét, akinek a fején és az arcán ütésnyomok voltak.

A tragédia hátterében álló konfliktus a februári iskolai szünet előtt kezdődött, amikor is az áldozatról olyan fotók kezdtek keringeni az egyik közösségi oldalon, amelyeken fehérneműben volt látható, s emiatt az osztálytársai zaklatták és bántalmazták

– mondták el szemtanúk a francia médiában.

Az elmúlt hetekben “kamaszok” közötti több bandaháború is erőszakba torkollott a fővárosi régióban, s a jelenség heves közéleti vitát váltott ki.

Hétfőn egy 14 éves fiú életveszélyesen megsebesült bandák közötti területfoglalási vitában a Párizstól délnyugatra található Val-de-Marne megyében. Február 22-én és 23-án a szomszédos Essonne megyében pedig két halálos összecsapás is volt bandák között. Az egyikben egy lányt halálosan megkéseltek, másnap pedig egy fiút szúrtak le bandák közötti verekedésekben, két szomszédos településen. Március 1-én a belügyminisztérium és az igazságügyi minisztérium jelezte, hogy akciótervet dolgoz ki a középiskolás bandák közötti összecsapások felszámolására.

További híreink

Megkezdődött az 52-es parcella felújítása a Fiumei Úti Sírkertben

Varga Lilla

Dübörög a hangjuktól a ház – a Mi Hazánk a családi vállalkozások képviseletével, a Jobbik lopással kezdi a kétnapos ülést

Faragó Dániel

Éljen a magyar szabadság! – a Mi Hazánk üzenete a nemzeti ünnepen

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen