20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Humor Kiemelt Sport

Oszama bin Laden Leeds meccsekre jár?

A koronavírus-járvány miatt hiába indult újra a futballélet Nagy-Britanniában, a mérkőzéseket továbbra is csak zárt kapusan, szurkolók nélkül és szigorú korlátozásokkal lehet csak megtartani. 

Angliában az uralkodó filozófia a “Nincs labdarúgás szurkolók nélkül”, ezért a szervezők mindent megtesznek, hogy élettel töltsék meg az üres stadionokat. A Premier League-ban például maradtak a kifeszített molinók, éppen csak a klub hívei nincsenek alatta. Igaz, a hangjuk továbbra is a csapattal van, hála egy külön erre a célra felvett “DJ”-nek, akinek a feladata a megfelelő szurkolói hangok bekeverése a meccs eseményeire reflektálva.

Az alacsonyabb ligákban az üres székekre több klub saját szurkolóinak kinagyított fotóját ragasztja fel, így próbálva a telt stadion érzetét kelteni.

A Leeds Unitednél 15 ezer rajongónak kapott lehetőséget arra, hogy képe kikerüljön az Elland Road lelátójára, amiért fejenként 25 fontot kellett fizetnie mindenkinek. Az akciót lelkesen fogadták az észak-angliai város együttesének hívei, s a klub ígéretének megfelelően felragasztotta a képeket az ülésekre. Az illetékesek viszont nem vették észre, hogy a 15 ezerből legalább egy ember remek humorral megáldott egyén egészen biztosan nem a saját portréját küldte el,

így keveredhetett a nézők közé az al-Kaida terrorszervezetet alapító Bin Laden, aki már 2011-ben meghalt.

A Leeds United számára nagyon kellemetlen hiba akkor derült ki, amikor a csapat egyik humorérzék nélküli drukkere szerdán Twitter-oldalán „köszönte meg” a klubnak, hogy bin Laden mellett van a fotója a stadionban.

Fotó: Twitter

A gárda vezetői ezek után azonnal intézkedtek, leszedték a képet, egyúttal mindenkit biztosítottak róla, hogy többet nem fordulhat elő hasonló eset.

Nem a leedsi az első ilyen ügy, nemrég ugyanis egy ausztrál rögbi bajnoki mérkőzésen „bújt meg” Harold Shipman brit sorozatgyilkos képe a drukkerfotók tengerében.

(Nemzeti Sport nyomán – Fotó: Twitter)

További híreink

Szovjet civileket terrorizáló magyar honvédekről készült “történelmi film”

Irányi Dániel

A Mi Hazánk nyílt levélben fordult Érd polgármesteréhez

Kemény János

Drogháború Mexikóban: megsokszorozzák a katonai jelenlétet a főváros körül

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen