21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Ötven terroristával végzett a mozambiki hadsereg

Ötven terroristával végzett a mozambiki hadsereg az északkeleti Cabo Delgado tartományban – közölte csütörtökön Amade Miquidade belügyminiszter.

Az al-Shabaab (az ifjúság) nevű szervezethez tartozó, szerdán és csütörtökön megölt dzsihadisták május 3-a óta 11 települést támadtak meg, és 16 embert ejtettek foglyul – számolt be a részletekről Miquidade sajtótájékoztatóján a fővárosban, Maputóban. A tárcavezető szerint az említett települések megsemmisültek, a 16 foglyul ejtett lakoson kívül további 14 ember eltűnt.

Miquidade április végi beszámolója szerint 129 terroristát likvidáltak Cabo Delgadóban. A miniszter akkor azt mondta, hogy urai a helyzetnek az erőszakhullám sújtotta tartományban. Az al-Shabaab április elején 52 embert gyilkolt meg egy településen az északkeleti tartományban.

Az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet szerint legalább 350 emberrel végeztek fegyveres csoportok Cabo Delgadóban 2017 óta, miközben a fegyveres konfliktusokat nyomon követő és elemző ACLED nevű nemzetközi szervezet szerint 910-zel.

A mozambiki dzsihadista szervezet csak nevében azonos a szomáliai al-Shabaab terrorszervezettel, nem alkotnak egy csoportot.

Forrás: MTI, Fotó illusztráció: MTI

További híreink

“Van nálunk hely” felirattal, “menekültek” befogadásáért tüntettek Berlinben

Irányi Dániel

Mindenki Olaszliszkára!

Faragó Dániel

Őrizetben a faddi rablók

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen