3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

Resicabányai horror-kórház: kirótták az “intézményre” a büntetést

Egyszerűen felháborító és borzalmas állapotok uralkodnak a resicabányai kórházban. A betegek a földön ülnek, többen hiányos öltözetben. Kosz, mocsok mindenhol, melyekről több fotó is felkerült az internetre. Van olyan kórterem, ahonnan napokig nem viszik ki a halottas zsákba tett, elhunyt betegeket, és katasztrofálisak a higiéniai körülmények.

18 400 lej bírságot szabott ki az állami egészségügyi felügyelet a resicabányai kórházra, miután kiderült, milyen emberalatti körülmények uralkodnak egyes osztályokon – írja az Itthon.ma.

Mások között 10 ezer lejes bírságot kapott a kórház menedzsere, kétezer lejeset a főasszisztens, elsősorban a higiéniai követelmények figyelmen kívül hagyásáért.

A Nelu Tătaru egészségügyi miniszter által elrendelt ellenőrzés folytatódik. A tárcavezető az egyik osztályon uralkodó állapotokról megjelent felvételek nyomán rendelt el ellenőrzést a resicabányai kórházban Az egyik közösségi oldalra feltöltött fotókon többek között szemét, illetve hiányosan felöltöztetett vagy a kórházi folyosó padlóján ülő betegek láthatók.

A Krassó-Szörény megyei tanács alárendeltségébe tartozó kórház igazgatója, Alina Stancovici szerint a felvételek a tüdőbetegek számára fenntartott osztályon készültek, amelyet a nyár folyamán kibővítettek 70 ággyal, és amelyben koronavírusos betegeket kezelnek, többek között olyan fertőzötteket is, akiknek pszichés bántalmaik is vannak.

A menedzser azt mondta, a kórház belső vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy ki felelt a betegek ellátásáért, amikor a fotók készültek.

“Tudjuk, hogy kosz van a kórházban, mindannyian tudjuk, mi történik a rendszerben” – fogalmazott. Hozzátette, a felvételeken látható épületrész 1957-ben épült, és 30 éve nem végeztek rajta semmiféle felújítási munkálatot, amiért a kórház vezetősége szeptember 20-án kérte az egészségügyi minisztériumtól egy moduláris kórház felállítását a koronavírusos betegek számára.

Az igazgató rámutatott, mindemellett személyzethiánnyal is küszködnek, az alkalmazottak fele beteg, az orvosok kétnaponta teljesítenek ügyeletet.

A borzalmas állapotokról készült fotók:

(Fotók: Facebook)

További híreink

Családtagjaik megkínzásával fenyegették a kormány ellen tiltakozó iráni focistákat

Irányi Dániel

Ismét “fontos” kérdésben döntött a WHO: átnevezik a majomhimlőt, mert a név “rasszista”

Irányi Dániel

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben