20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
KiemeltSport

Rossi: a mutatott játék miatt szégyellem magam a szurkolók előtt

Az Andorra elleni 2-1-re megszenvedett megnyert mérkőzés után a szövetségi kapitány sem finomkodott.

“Az első félidő első fél órája után azt hihettük, eldőlt a mérkőzés, mert jól játszottunk, és Botkának volt még helyzete, amelyiknél jöhetett volna még egy tizenegyes. Utána elfelejtettük, hogy taktikailag mit kell tenni”

– nyilatkozta.

“Az nem megy, hogy ennyi hibát követünk el az ellenfél tizenhatosánál. Ezeket meg kell beszéljem a játékosokkal, már a következő találkozó előtt videokonferenciák keretében.

Tisztáznom kell, ki az, aki hajlandó végrehajtani, amit kérek, akár taktikailag, akár hozzáállásban. A következő kerethirdetéskor ne kérdezzék, ki miért maradt ki, mert aki nem teljesíti, amit kérek, azt nem hívom be. Három napja beszélek a fiúk lelkére.

Vagy megteszik, amit kérek vagy nem hívom be őket vagy én távozom.

Letojom a klubokat. Persze, tiszteletben kell tartani az egyesületek kéréseit, de a játékosoknak, ha itt vannak, a válogatottra kell koncentrálniuk” – fogalmazott Marco Rossi.

Az albánok elleni mérkőzésről annyit mondott, ő előre figyelmeztetett mindenkit, ez már egy egészen más válogatott, mint ami mondjuk 10 évvel ez előtt volt. Ettől függetlenül a mieink nem játszottak jól. A lengyelek kapcsán a döntetlen miatt csalódott szurkolóknak azt üzente, “járjunk a földön”. Ez egyébként jogos, bár itt fontos megemlíteni, hogy nem a döntetlen miatt csalódtunk igazán, hanem amiatt, hogy milyen könnyen engedtük ki a kezünkből egy 2-0-ás vezetést. A szépítés előtt a lengyelek teljesen ötlettelenül játszottak, és akár a 3-0 is egy reális végeredménynek tűnt. Mi hoztuk őket vissza a meccsbe a védelmi hibáinkkal. Ez az, ami miatt a mai napig keserű szájízzel gondolunk vissza arra a mérkőzésre. (Én személy szerint a “franciák” ellenire is, hiszen ott is olyan szituációból kaptuk a gólt, ami még másodosztályban is megengedhetetlen. De ezekért senki sem okolja a szövetségi kapitányt.)

“Három éve úgy érkeztem ide, hogy Észtország ellen játszottunk a harmadik divízióban. Most pedig majd a legjobbak ellen készülhetünk a Nemzetek Ligájában.

Én nem hősiesnek, hanem méltónak neveztem az Eb-szereplésünket, a mai játékért azonban szégyellem magam a szurkolók előtt, hogy izgulniuk kellett

Holnap lesz a születésnapom, elég sz.r születésnapom lesz. Nem tudok mit tenni, öngyilkos nem lehetek, mert családos ember vagyok. Angliával szemben előfordulhat, hogy ha távolságokat veszítünk, akkor nagy gólkülönbséggel is kikaphatunk, ha van egy olyan labdarúgójuk, aki többet ér, mint a teljes keretünk. Anglia ellen nem lehetséges támadófocit játszani, ne is kérjék ezt. Ma azonban Andorra volt az ellenfelünk, egy jóval szerényebb képességű gárda” – folytatta a szövetségi kapitány.

Hiába birtokoljuk a labdát, ha nem tudunk mit kezdeni vele

“Hetven százalék körüli volt a labdabirtoklásunk, de ha nem tudjuk kihasználni a lehetőségeket, akkor ez van.

Ma több hibát láttam, mint az Eb-n összesen. Ezt okozhatja az alázat hiánya vagy a fáradtság.

Például Szalai Attila elfáradt, a válogatottban és a klubjában is sokat szerepel, és a fáradtság hibákhoz vezet. Ha pedig hibázunk, akkor ezt megszenvedjük, akár elöl, akár hátul.”

Fotó: Reuters

További híreink

Oroszoknak adná el Újbuda szivárványkoalíciós vezetése a termelői piacát irodaház építésére

Irányi Dániel

Rengeteg büntetést szabott ki a rendőrség a lazuló kijárási fegyelem miatt

Dunai Tibor

Szabálytalanságok a Hungaroringen, melyeket a lakók szenvednek el?

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben