7.3 C
Budapest
2020. december 5., szombat
Magyar Jelen
Környezetvédelem

Száznapos rehabilitáció után engedtek vissza a vadonba egy jaguárt

Száznapos gyógykezelés és rehabilitáció után engedtek vissza a vadonba egy jaguárt a mexikói Quintana Roo államban.

Videófelvételen látható, amint a fiatal hím kiugrik a szállítóketrecből, amiben a Sian Ka’an rezervátumba utazott, habozva megáll, majd hangtalanul eltűnik a rengetegben.

A mentést hatalmas sikernek nevezte az International Fund for Animal Welfare (ifaw) nevű nemzetközi állatvédő szervezet, mely csak a napokban tette közzé a felvételt. Azt is közölték, hogy a térségben először sikerült sebesült jaguárt megmenteni, meggyógyítani, rehabilitálni és visszaengedni a vadonba.

“Egyetlen hang nélkül indult el, hogy visszailleszkedjen az őserdőbe, azonnal álcázta magát”

– mondta Joaquin de la Torre, a szervezet karibi és latin-amerikai igazgatója.

A Covinak elnevezett jaguár műholdas jeladóval ellátott nyakörvet visel, hogy a szakemberek figyelemmel kísérhessék a mozgását. “Vadászik, táplálkozik, él és virul, ez önmagában is siker” – tette hozzá de la Torre.

A szervezet a mentésben együttműködött a mexikói Országos Jaguármentő Csoporttal, a szövetségi és az állami környezetvédelmi hatóságokkal.

Mexikóban mintegy négyezer jaguár él. Környezetvédők szerint az amerikai kontinens legnagyobb macskaféléje komoly veszélyben van. Covit június közepén találták meg Chetumalban, lapockasérülést szenvedett, a testén zúzódások voltak, melyek szakértők szerint autóbalesetből származtak, de nem voltak súlyosak.

(Forrás: MTI – Kép: illusztráció/pixabay.com – Videó: youtube.com)

Kapcsolódó híreink

Rekordmagas mértékű a globális metánkibocsátás

Szabó Norbert

Őríjtő pusztítása volt az ausztrál erdőtüzeknek

Kiss Albert

Kínában minden eddiginél több szénerőművet foghatnak be energiatermelésre

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben