21.9 C
Budapest
2020. szeptember 19., szombat
Magyar Jelen
Környezetvédelem

Újabb lépést tett a jegybank a fenntartható fejlődésért

Szakmai és civil szervezetekkel együttműködve törekszik az MNB Zöld Programja hazánk gazdaságának zöldítésére.

A program legfőbb céljai: zöld hitelezés és zöld tőkepiac, megújuló energia és energiahatékonysági beruházások, fenntartható mezőgazdaság és élelmiszeripar, fenntartható hulladékgazdálkodás és körforgásos gazdasági termelés és az ehhez szükséges pénzösszegek előteremtése, illetve a klímaváltozáshoz és más környezeti problémához köthető kockázatok csökkentésére.

Ennek érdekében a jegybank csatlakozott a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért egyesülethez.

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) egy fenntartható és körforgásos gazdasággal foglalkozó üzleti fórum, tagjai 97, Magyarországon jelentős operációval rendelkező nagyvállalat és pénzintézet.

A BCSDH szándéka egy olyan innovatív gazdasági gyakorlat meghonosítása, mely pozitív hatással van a gazdasági eredményességre, viszont egyúttal törekszik az ökológiai egyensúlyra és a társadalmi életminőségre is. Ennek érdekében a legnagyobb magyar vállalatokat tömöríti egy üzleti fórumba, tagjai körében rendszeres tematikus egyeztetéseket, webinarokat, konferenciákat és tanfolyamokat tartanak.

(mfor.hu nyomán)

Kapcsolódó híreink

Illegális magántulajdonban van az Amazonas brazíliai esőerdeinek negyede

Dunai Tibor

A Föld napja – Michael Moore új dokumentumfilmje a bolygó megmentésének esélyeiről szól

Dunai Tibor

Kőolajjal árasztotta el az északi sarkvidéket egy orosz kitermelő

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben