17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Újabb migránsokat szállító csónak kötött ki Leszbosz szigetén

Leszbosz szigetének északi partján kötött ki egy csónak, fedélzetén 39 (afrikai és afganisztáni) illegális bevándorlóval. A hívatlan vendégeket a görög hatóságok fogadták a parton, majd a közeli falu melletti templomban szállásolták el őket, ahol két hetes karantén vár rájuk.

Ha a két hetes karantén alatt nem mutatják a kínai koronavírus tüneteit, valamennyiüket átszállítják a legközelebbi menekülttáborba a többi illegális bevándorló mellé.

Elméleti síkon Görögország felfüggesztette a menekültügyi eljárásokat, vagyis a jövevényeknek nem lesz lehetőségük menekültkérelmet benyújtaniuk.

Ez a partraszállás az első volt azóta, hogy Törökország meghátrált, és a görög-török határra kivezényelt 14 ezer migránst visszafordította.

Jelenleg a határon viszonylagos nyugalom uralkodik, ám a török belügyminiszter leszögezte:

Amint a koronavírus krízis véget ér, egyetlen illegális bevándorlót sem fogunk feltartóztatni, aki megindulna a görög határ felé.

(voiceofeurope.com)

További híreink

A felvidéki korlátozásokról beszélt a Mi Hazánk érsekújvári elnöke

Kemény János

A Hezbollah csapatai készen állnak az Izrael elleni harcra (videó)

Kiss Albert

A kés, a gereblyenyél és az érkező öcsi

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen