7.1 C
Budapest
2021. április 12., hétfő
Magyar Jelen
Kárpát-haza Kiemelt

Ukrajnába történő beutazás hatályos szabályai

Magyarország Ungvári Főkonzulátusa közösségi oldalán tájékoztatja a polgárokat az Ukrajnába történő beutazás hatályos szabályairól.

Ukrajnába minden állampolgár beutazhat, de 2021. február 15-től változtak az ország besorolási kategóriák.

A beutazás feltétele, az érvényes úti okmányok és egyéb feltételek  mellett, hogy olyan egészségbiztosítással rendelkezzenek, amely fedezi egy esetleges koronavírus fertőzés valamennyi (kezelési, elkülönítési, stb.) költségét.

Fentiek teljesítése mellett a 14 napos karantén-kötelezettséget az alábbiaktól teszik függővé:

  • Vörös országból  a belépő külföldieket és a hazatérő ukránokat 14 nap hatóságilag ellenőrzött karanténra kötelezik mobil alkalmazás letöltésével,  amelyből csak negatív teszt eredménnyel lehet kijönni. Negatív teszt eredményként elfogadják a belépés előtt kevesebb mint 48 órával kiadott külföldi laboratóriumi eredményt is. A belépni kívánó külföldi személy esetében az ország meghatározás nem az állampolgárságától függ, hanem attól, hogy a belépést megelőző 14 napban a személy hol tartózkodott.

Magyarországot 2021.02.15-én ismét a zöld országok közé sorolták. 

  • Zöld országból érkezők mentesülnek a karantén-kötelezettség alól Ukrajna területén.
  • (A vörös és zöld országok listáját minden pénteki napon felülvizsgálja az Ukrán Egészségügyminisztérium.)

Az egészségbiztosítással kapcsolatos követelmények pontosításra kerültek : Ukrajna területén való tartózkodáshoz szükséges biztosítási kötvény kibocsájtójának egy Ukrajnában bejegyzett biztosító társaságnak, vagy Ukrajna területén bejegyzett képviselettel rendelkező, ill. Ukrajnában partner-társasággal szerződéses jogviszonyban álló  külföldi biztosító társaságnak kell lennie – tette közzé a Kárpátifo.net.

A biztosítási kötvénynek fedezetet kell biztosítania a COVID-19 betegséggel kapcsolatos gyógykezelés és karantén alatti ellátás költségeire, valamint a kötvény érvényességének az állampolgár ukrajnai tartózkodásának teljes idejére kell szólnia.

Az alábbi elérhetőségeken érhető el a biztosítás Ukrajnában, azonban ezek tartalmáért felelősséget nem vállalunk!

A beutazás engedélyezése, vagy annak megtagadása továbbra is az eljáró határőrség hatásköre.

(Kép: illusztráció/kiszo.net)

További híreink

A “mestertolvaj” úgy akarta feltörni az autót, hogy a tulaj benne ült

Irányi Dániel

Szerbiában engedélyezték a kínai vakcinát

Varga Lilla

Megkéseltek két embert Gyulán, egyikük meghalt

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben