4.7 C
Budapest
2021. április 13., kedd
Magyar Jelen
Gazdaság Hírek Kiemelt Külföld

Ukrajnában bevezetik a hatósági árakat az alapvető élelmiszerekre

A koronavírus-járvány miatt a kormány a liszt, a cukor, a száraztészta, a hajdina (hrecska), a tej, a tojás, a vaj, a kenyér, és a baromfi hús árának rögzítését tervezi a vásárlók érdekeit szem előtt tartva – jelentette be Igor Petrasko gazdasági miniszter a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón.

A mindennapok során szükséges termékek, az alapvető élelmiszerek ára ugyanis őrült módon elszállt az elmúlt időszakban. Ezért a kormány azt tervezi, hogy hatósági árat vezet be tíz alapvető élelmiszerre, ezek közé tartozik a liszt, a cukor, a száraztészta, a hajdina (hrecska), a tej, a tojás, a vaj, a kenyér, és a baromfi hús.

A miniszter kiemelte már dolgoznak egy mindenki számára elfogadható árszabályozási rendszer kidolgozásán, hozzátette a kormány napi kapcsolatban áll a kereskedőkkel, és a boltokkal, annak érdekében, hogy az élelmiszeripari termékek megfizethető áron jussanak el a vásárlókhoz.
Petrasko arra is rámutatott, hogy a korlátozó intézkedések és a piacbezárások ellenére nincs élelmiszerhiány az országban.

Forrás karpathir.com

További híreink

„Úgy adták körbe, mint egy darab húst” – 12 éves lányt használtak szexrabszolgának Angliában

Szabó Norbert

Minecrafton keresztül csábította el 12 év alatti áldozatát egy pedofil

Irányi Dániel

Meghalt 6 beteg és 3380-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben