5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKülföld

Ukrajnában jön az ingatlanadó

Július 1-ig minden ukrán háztartásba kikézbesítik az ingatlanadó számláit. Az obozrevatel.com tájékoztatója szerint a 60 négyzetméternél nagyobb lakások és a 120 négyzetméteresnél nagyobb családi házak tulajdonosai lesznek kénytelenek a zsebükbe nyúlni.

Az ukrán adótörvény értelmében az említett méreten felüli minden egyes négyzetméterért a minimálbér 1,5 százalékával megegyező összeget kell fizetni, ami jelenleg 41,4 hrivnyát jelent. Ugyanakkor van egy kis engedmény is a dologban.

Az adókulcsot 1,5-ről lehetséges 1 százalékra csökkenteni, vagyis az önkormányzatoknak jogukban áll változtatni a helyi szabályokon.

A befolyó pénz a helyi költségvetésbe kerül. Ennek ellenére az önkormányzatok nagy többsége az 1 százalék mellett döntött. A portál konkrét példája szerint az 1 százalékos adókulcs esetében egy 150 négyzetméteres lakás tulajdonosának a 60 négyzetméter feletti lakterületért, vagyis 90 négyzetméterért 3755 hrivnya ingatlanadót kell fizetnie.

Forrás:obozrevatel/KÁRPÁTHÍR

További híreink

Ukrajnába utazik Novák Katalin, hogy Zelenszkijvel tárgyaljon

Magyar Jelen

EU-s hitelek helyett a magyar adófizetőkkel finanszírozná Ukrajna helyreállítását az Orbán-kormány

Irányi Dániel

Francia politikus: Zelenszkij kis híján kirobbantotta a harmadik világháborút, nem szabad tovább támogatni

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben