12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt

Uram, hölgyem? A Google szerint ezek sértőek

Csak a „személyek” szót használja mostantól a Google Cloud Vision API nevű képelemzője azokon a fotókon, ahol emberek láthatóak.

A Google Cloud Vision API egy olyan szolgáltatás fejlesztők számára, ami mesterséges intelligencia segítségével képes felismerni, mi látható a fotókon, legyen az logó, arc vagy akármilyen objektum. A Business Insider értesülései szerint mostantól az eszköz nem fogja használni a „férfi” és „nő” szavakat a fotók felcímkézésekor, mondván, hogy egy személy nemét nem lehet megállapítani csupán az alapján, hogy hogy néz ki egy fotón.

Mostantól olyan szavak lesznek használatosak, melyek nem próbálják meg meghatározni a fotón szereplő emberek nemét (pl. „személy”). A változásról a Google csütörtök reggel e-mailben értesítette a Cloud Vision API fogyasztóit.

„Mivel egy ember neme nem állapítható meg pusztán a megjelenése alapján, úgy döntöttünk, ezeket a címkéket eltávolítjuk, hogy igazodjunk a Google Mesterséges Intelligencia Elveihez”

– írják.

A mesterséges intelligenciával működő képelemző eszközök „előítéletei” már régóta vita tárgyát képezik, mert gyakran hamis feltételezések alapján címkézik fel a fotókat.

(Forbes)

További híreink

Babos Tímea: nem tudok azonosulni a covid-intézkedésekkel, nem indulok az Australian Openen

Faragó Dániel

Barbár mészárlás történhetett Mohácson

Gabay Dorka

Nagy sikert aratott a Mi Hazánk majálisa (frissítve – videó)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen