20.9 C
Budapest
2021. szeptember 19., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

USA: minden hatodik fiatal “másnak” vallja magát

A Gallup legújabb felmérése szerint az Egyesül Államok felnőtt lakosságának 5,6 százaléka vallja magát “LGBT-identitásúnak”. Ez az arány, a korábbi vizsgálat során (2017) még csak 4,5 százalék volt – írja a Mandiner.

A közvélemény-kutatás 15.000 amerikai állampolgár bevonásával készült. Az összesített adatok alapján a felnőtt lakosság 5,6%-a tartja magát “LGBT-indentitásúnak”, ebből 0,6 százaléka képzeli magáról, hogy transznemű. A 24 év alatti fiatalok körében viszont ezek a számok majd háromszorosai az átlagosnak: a megkérdezettek 16 százaléka “LGBT-indentitású”, saját bevallása szerint.

Arányok

Az “LGBT-közösség” döntő többsége (kb. 55 százaléka) biszexuálisként határozza meg magát. A homoszexuálisok aránya 24,5, a leszbikusoké pedig 11,7 százalék. 11,3 százalék pedig transzneműnek képzeli magát.

A két nagy pártra lebontva azt láthatjuk, hogy a republikánusokkal szimpatizáló fiatalok alig 1,7 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az ő szexuális orientációja eltér a normálistól, míg a demokraták körében ez 8,8 százalék.

A felsőoktatásban végzettek és a felsőoktatási végzettséggel nem rendelkezők között nincs érdemi különbség (5,6 és 5,7 százalék).

Az 56 évnél idősebbek körében alig 2 százalék vallotta magát “LGBT-személynek”.

Értékelés

Az eredményeket a különböző LGBT lobbihoz köthető szervezetek hatalmas sikerként értékelték. Szerintük ennek semmi köze ahhoz, hogy nyugaton már óvodától egészen egyetemig zajlik az LGBT irányzat népszerűsítése, a mainstream és közösségi médiáról nem is beszélve. Ezen csoportok sokkal inkább úgy látják, valójában az évtizedes “érzékenyítés” sikere, amit most látunk, hiszen ők nem a bizonytalanabb és befolyásolhatóbb fiatalokat taszították a másság útjára, hanem “a toleranciának és elfogadásnak köszönhetően immáron többen merik felvállalni identitásukat”.

Fotó: MTI

További híreink

A Bayern hosszabbításban győzte le a Sevillát, övé az Európai Szuperkupa

Kemény János

Három hónapra kitiltották Irakból a Reuters hírügynökséget

Kiss Albert

Augusztus végére csúszhat a Magyar Nagydíj

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen